Rólunk

Az MTK Törökbálint csapatait működtető sportszervezet neve:

MTK ELITE Basket Kft.

Székhely: 2071 Páty, Telki út 028/38
   
Hazai mérkőzéseink helyszíne: Törökbálint Sportközpont
  2045 Törökbálint, Óvoda u. 6.
   
Központi e-mail cím:

info@mtkbasket.com

   
Ügyvezető Igazgató: Spiriev Attila
e-mail cím: spiriev@mtkbasket.com
   
MTK Elnöke: dr. Deutsch Tamás
MTK 1888 Zrt. Vezérigazgatója: Somogyi János
ELITE Kft. Ügyvezető Igazgatója: Spiriev Attila 

Az MTK Törökbálint férfi kosárlabda csapata az 1888-ban alapított Magyar Testgyakorlók Köre (MTK) és az ELITE Basket Törökbálint csapatait működtető cég tulajdonosa, az ELITE Kft. együttműködése révén jött létre. Előtte, 2006-tól, ELITE Basket Törökbálint néven játszott a csapat.

Célunk, hogy a világ második legnépszerűbb sportágában, a kosárlabdában, minőségi sportolási lehetőséget biztosítsunk a főváros térségében élő, vagy oda költöző játékosoknak, és tartalmas szórakozási lehetőséget biztosítsunk a sportszerető közönségnek.

Ennek megfelelően a 2011/12-es bajnoki évadban - első közös szezonunkban - sportszervezetünk eddigi történetének legeredményesebb szereplését könyvelhettük el, és az NB-I/B hatodik helyén végeztünk, mégpedig úgy, hogy egy fővárosi együttes sem végzett előttünk. Komoly siker, hogy kialakult egy lelkes törzsközönségünk, és a hazai bajnoki mérkőzéseinken rendszeresen 200-300 néző előtt játszunk.

A 2012/2013-as szezonban tovább léptünk előre. Az alapszakaszban megnyertük az NB-I/B nyugati csoportját, majd az összesített negyedik helyet szereztük meg. Közben a Hepp Kupában bronzérmesek lettünk.

A 2013/2014-es idény újabb fejlődést hozott. Az alapszakaszban ismét megnyertük a nyugati csoportot, majd a rájátszásban az összesített harmadik helyet szereztük meg, és ezzel megszereztük az első bajnoki érmünket.

Jól sikerült a 2014/2015-ös idény is. Sorozatban harmadszor megnyertük a nyugati csoportot. Sajnos a legjobb négybe jutásért való párharcban 2-1-re alulmaradtunk a Salgótarjánnal szemben, de utána a Pápai KC és a TF-Budapest legyőzésével megszereztük az 5. helyet. U21-es csapatunk beverekedte magát az Országos Bajnokság Döntőjébe, és ott a helyosztón a Vasas Akadémiát legyőzve a 7. helyen végzett.

Továbbra is küzdünk azért, hogy belátható időn belül az NB-I/A csoportjában játszhassunk. Ennek természetesen pénzügyi és infrastruktúrális feltételei vannak.

Fontos számunkra, hogy segítsük az utánpótlás játékosok nevelését, lehetőséghez juttatását. Ezért együttműködési megállapodásunk van az ELITE Sportegyesülettel, és egy közös szakmai program alapján dolgozunk. Az ELITE SE minden korosztályban rendelkezik fiú csapattal, sőt egyre több lány is csatlakozik a klubhoz.

Kapcsolódó anyagok: