Sajtótájékoztatón mutatkoztunk be

Sajtótájékoztatón mutatkoztunk be

A zuhanyhíradóból persze már sokan tudták, de mától hivatalossá vált: MTK Törökbálint néven vágunk neki a következő NB-I/B férfi kosárlabda Magyar Bajnokságnak.

A 123 éves Magyar Testgyakorlók Köre és az ELITE Basket Törökbálint együttműködése révén létrejött az MTK Törökbálint férfi kosárlabda csapata - erről tartottunk ma sajtótájékoztatót a hazai mérkőzéseink helyszínén a törökbálinti Bálint Márton Általános és Középiskola sportcsarnokában.

Deutsch Tamás, az MTK elnöke elmondta, hogy a kék-fehér klub a tavaly kidolgozott, 2020-ig terjedő időszakra vonatkozó fejlesztési stratégiájának egyik sarkalatos pontja a szakosztályok számának a bővítése. Ennek a programnak a jegyében indult újra a jégkorong szakosztály, alakult meg a karate valamint a ritmikus gimnasztika szakosztály, és lett a sportegyesület az MTK labdarúgó csapatát működtető gazdasági társaság főtulajdonosa. Az MTK most megalakult kosárlabda csapata MTK Törökbálint néven az NB I/B-s bajnokságban szeptembertől kezdi el a menetelését. Deutsch Tamás köszönetét fejezte ki Törökbálint városának, a sportszerető polgároknak, a város vezetőinek, illetve a csapatnak otthont adó Bálint Márton Általános iskola vezetésének a közös munkáért, mely reményei szerint komoly sikerrel kecsegtet. Végül buzdító szavakkal köszönte meg a figyelmet: „Mostantól kosárlabdában is zúgjon a Hajrá, MTK!”

Turai István, Törökbálint polgármestere kifejtette, hogy a város vezetésének elsőrendű célja a gyermekek egészséges, mozgásgazdag életmódra történő nevelésének támogatása, ennek jegyében különös fontosságúnak tartják az utánpótlás nevelést. Közismert tény ugyanakkor, hogy különösen a népszerű csapat sportágakban a felnőtt együttesek példája sokat segít a sport népszerűsitésében, a gyermekek sportpályára csábításában. Ezért is fontos, hogy Törökbálint évek óta NB-I/B osztályú kosárlabda csapattal büszkélkedhet. Turai István azt reméli, hogy az évszázados hagyományokkal rendelkező MTK-val kialakított együttműködés segíteni fogja azt, hogy még több család, gyermek figyelme forduljon a sport, a kosárlabda felé, illetve a kosárlabda csapaton keresztül országszerte még szélesebb körben találkozhatnak az emberek Törökbálint nevével.

Spiriev Attila, az MTK Törökbálint ügyvezető igazgatója, az ELITE Basket kosárlabda csapat alapítója hangsúlyozta, hogy az MTK Törökbálint csapatának vezetői hosszú távú koncepciót dolgoztak ki, aminek kulcsfontosságú része a következő bajnoki szezon. Az ügyvezető igazgató bemutatta a csapat játékosait és a szakmai stábot. Elmondta, hogy az MTK Törökbálint megtartotta az ELITE Basket legjobb játékosait, köztük a saját nevelésű fiatalokat, és négy új, rutinos sportoló valamint az új vezetőedző igazolásával jelentősen megerősítették a csapatot. A keret nagyobb része kötődik Törökbálinthoz, illetve a régióhoz.  Spiriev úgy véli, hogy ugyan több ellenfelük is esélyesebbnek mondott a bajnoki győzelemre, de bíznak a szakmai stáb és a játékosok munkájában, és reméli, hogy versenyben lesznek a feljutásért.

Molnár István, a csapat vezetőedzője beszámolt a felkészülés eddigi eredményeiről és a következő hetek programjáról. Az esélyekről szólva hangsúlyozta, hogy még igen sok munkára van szükség ahhoz, hogy összeálljon a csapatjáték, de elégedett a hozzáállással, és optimista a bajnokság kimenetelét illetően.

Szarvas Gábor, az MTK Törökbálint csapatkapitánya elmondta, hogy örömmel fogadta az MTK Törökbálint megkeresését. A csapat valamennyi játékosa számára komoly motiváló tényező, hogy az NB-I/A-ba jutást megfogalmazó koncepció tevékeny részese lehet. A csapat játékában természetesen még nagyon sok a csiszolni való, de bizakodva várják a szezont. “Bízunk abban, hogy a sok és kemény edzésmunkának meglesz az eredménye.”

A sajtótájékoztató végén Deutsch Tamás egy három-három elleni kosár derbibe is beszállt.

A sajtótájékoztatón készült fényképek a galériában megtekinthetők.

Játékos: