SKC-Szedeák előzetes

A nyolc közé jutás szempontjából rendkívül fontos összecsapáson mérik össze erejüket a csapatok.

A 9-11-es mérleggel kilencedik Sopron a tabellán egy hellyel előtte álló, egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Szedeákot fogadja a magyar élvonal 20. fordulójában szombat este. A hazaiak a Szolnok elleni vereséget követően egy előrehozott meccsen a Falcótól is kikaptak hétközben, míg a vendégcsapat egy MAFC elleni győzelemmel hangolt erre a mindkét fél számára rendkívül fontos, szorosnak ígérkező találkozóra - az őszi összecsapást egyébként az akkor hazai pályán játszó Szeged nyerte 88-86-ra.

Dragan Alekszics, a Sopron vezetőedzője: Nagyon fontos mérkőzés előtt állunk, hiszen a Szeged az egyik legnagyobb riválisunk a nyolcba jutásért folytatott harcban. A Szedeák kellemetlen ellenfél: türelmes kosárlabdát játszanak, de a hibákat kíméletlenül kihasználják, egy pillanatra sem lehet kihagyni ellenük. A győzelemhez épp ezért nagyon oda kell figyelnünk a támadójátékunkra, gyors tempóban kell játszanunk, hogy kizökkentsük őket, de ugyanakkor nem engedhetjük meg azt, hogy elszórjuk a labdákat.

Nikola Lazics, a Szeged vezetőedzője: Nehéz meccsre számítok, a Sopron egy nagyon jó csapat, amit jól mutat, hogy idegenben is képesek voltak megszorongatni a Falcót a héten. Minden poszton minőségi játékosokkal rendelkeznek, a légiósok és a magyarok egyformán fontos szerepet töltenek be a gárdában, ráadásul mind támadásban mind védekezésben többféle taktikai variációt használnak, ami különösen nehézzé teszi az ellenük való felkészülést. A legutóbbi győzelem nagy lökést adott nekünk, megpróbálunk Sopronban is ritmusban maradni, és behúzni a találkozót - ehhez főként a védekezésünknek kell nagyon rendbe lennie. Ami jó hír, hogy Filipovics már játszhat szombaton, azonban a sérülésekkel továbbra is hadilábon állunk, jelen állás szerint úgy fest, hogy Révész és Bán sem segítheti a csapatot a hétvégén.

Székely szerint nagy kérdés, mennyit vett ki a Sopronból a Falco elleni hétközi bajnoki

A mérkőzés esélyeit Székely Norbert, az MKOSZ utánpótlás-koordinátora, az Alba Fehérvár korábbi vezetőedzője, a Sopron női csapatának sikeredzője elemezte:

– Ez az az összecsapás, amit a Sopronnak feltétlen meg kellene nyernie a nyolcba jutáshoz - persze a Szeged számára is fontos a találkozó, de inkább a hazaiak vannak lépéskényszerben. A keretek erősségét és az egyéni képességeket tekintve a hazaiakat tartom valamivel jobb csapatnak, de ők már játszottak egy kiélezett mérkőzést a héten, míg a szegedieket nem érte ilyesfajta terhelés. A Szedeák csapatjátéka ráadásul remekül működik, különösen a támadóoldalon nyújtott teljesítményüket lehet kiemelni, így én a két gárda őszi összecsapásához hasonló szoros találkozót várok - amin a nagyszerű közönség előtt, hazai pályán játszó Sopront tartom egy kicsivel esélyesebbnek. 

online
 
 
Forrás: bb1.hu
Tags: 
Forrás: 
SZTE-SZEDEÁK