Veszprémi győzelem az "alibiző" MTK ellen

Horváth Balázs szerint csak alibizik a legtöbb játékosa, míg a Veszprémnél többen is remekül teljesítettek - a Zöld csoportban a Győr egylabdás meccset húzott be a Pápával szemben.

MTK-Elite Basket - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 75-86 (13-24, 24-12, 28-26, 10-24)

A Veszprém kezdte jobban a mérkőzést, az első negyed felénél 14-6-ra, a végén pedig 24-13-ra vezettek a vendégek, a második játékrészben azonban összekapta magát a Jakab (23 pont, 5 gólpassz, 4/6 tripla) által húzott MTK és előbb közelített, majd egy 12-4-es futással meg is fordította az eredményt. A fordulás után is a hazaiak maradtak lendületben egy ideig, de a Veszprém azért nem szakadt le, majd a záró etapban visszavette az irányítást és a vezetést is - itt nagyon feljavult a védekezésük, összesen tíz pontot engedtek a hazaiaknak, ez pedig elégnek bizonyult egy újabb fontos idegenbeli sikerhez. A veszprémieknél Dukic (20 pont, 13 lepattanó, 4 gólpassz, 5/8 tripla), Szabó (19 pont, 6 gólpassz, 7 kiharcolt fault) és Madár (18 pont, 7 lepattanó, 5 gólpassz, 4 labdaszerzés) is nagyszerű meccset hozott, de a fiatalok is hozzátették a magukét - az említett három vezér 40-40 percet játszott, rajtuk kívül pedig négyen léptek pályára, közülük hárman 2000-es születésűek, Sipos Mátyás pedig 2003-as "évjárat". Az MTK úgy áll most már 0-4-re, hogy mind a négy alkalommal szoros meccset vesztett el - talán érthető Horváth Balázs nyilatkozata...

Az MTK legjobb dobói: Jakab 23/12, Farkas 12/6, Takács 10/3
A Veszprém legjobb dobói: Dukic 20/15, Szabó P. 19/6, Madár 18/6

Horváth Balázs, MTK: Gratulálok a Veszprémnek, megérdemelten nyertek. 0-4-el állunk, közte 3 hazai pályán elszenvedett vereség. 7 játékos vert meg minket, és ebből 4 u20-as, 3 pedig felnőtt játékos. Azt gondolom, hogy ez sok mindent elárul. Nálunk a vezéreink közül ketten teljesítenek az elvárt szinten, a többiek alibiznek, igen, alibiznek... A padról rendre nem érkezik jó teljesítmény és minden mérkőzésen van 2-3 minusz VAL teljesítmény. Így nehéz mérkőzést nyerni. A felelősség az enyém, ha veszít a csapat az továbbra is az én lelkemen szárad. Levonjuk a következtetéseket és meghozzuk a szükséges döntést, hogy a csapat kilábaljon a 10 hónapja tartó gyenge teljesítményből.

Baksa Szabolcs, Veszprém: Nagyon kemény mérkőzés volt, és egy nagyon nehéz győzelem. Voltunk elég mélyen is egy periódusban, de nagybetűs CSAPATKÉNT sikerült erőt merítenünk egymásból és felállni ebből. Nagyon büszke vagyok a teljesítményünkre. Az MTK győzelmi mutatója csalóka, szoros meccseken maradtak alul, de egy nagyon masszív, széles taktikai repertoárral dolgozó csapat, akik ellen mindig nehéz győzni. Sok sikert kívánok nekik a továbbiakban!

Forrás: 
Kezdő5.hu
Stáb: