NBI/B. 2. forduló: A Nagykőrös legyőzte a Veszprémet, Beák búcsúzott

Garai Péter szerint sz*rul, de következetesen fújtak a MAFC-Vasason - nyert a Nyíregyháza és a Salgótarján.

MTK-Elite Basket - Salgótarjáni KSE péntek 69–71 (16–18, 22–24, 12–14, 19–15)

Az előző fordulóban az MTK három ponttal kapott ki Pécsett, a Salgótarján pedig két ponttal verte a BKG-t, így aztán nem is meglepetés, hogy egymással is kiélezett meccset játszottak. Egy hajszálnyival általában a tarjániak vezettek, de az MTK szívósan újra és újra visszajött, így mentek bele a végjátékba, ahol 66-65-re még az MTK vezetett, ám Nshimba egymás után két lélekölő hármast helyezett el a hazai gyűrűben. Ez sem roppantotta meg azonban az MTK-t, Farkas triplájával visszajöttek 69-71-re, Karanfiloski két büntetőt kihagyott a túloldalon, Sömeneket pedig leblokkolták, majd a labdát megszerezve Jakab és Lánczos is dobhatott az egyenlítésért, hiába. A vendégeknél ki kell emelni Sömenek Martint, aki komoly károkat okozott a palánkok alatt (18 pont, 18 lepattanó), a 18 egységig jutó Herendic-et, de Karanfilovski 8 gólpassza, Nshimba 13 pontja és 7 lepattanója, illetve Bán Tibor 12 egydége is kellett a győzelemhez. A hazaiaknál négyen (Jakab, Hegedűs, Juhász, Horváth) jutottak el legalább 10 pontig, a kispadról összesen 28 egység érkezett - picit több szerencsével most 2-0-val is állhatnának.

Az MTK legjobb dobói: Jakab 16/3, Hegedűs 12/3, Juhász 11/3.
A Salgótarján legjobb dobói: Sömenek, Herendic 18-18, Nshimba 13/9.

Horváth Balázs: Szeretnék gratulálni a Salgótarján csapatának,megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Sajnos ismét egy olyan mérkőzést buktunk el, ami egy labdán múlt. Nagyon sajnálom a vereséget,viszont a csapat egy teljesen másik arcát mutatta, mint két héttel ezelőtt. Innentől kezdve ennek a mentalitásnak és győzniakarásnak kell a kiindulási alapnak lennie. Még egy, de nagyon fontos mozaikot kell a helyére tenni és jönni fognak a a győzelmek, ami újra meg fogja adni a csapat önbizalmát. Ezt rögtön kedden, a Nyíregyháza ellen kellene megvalósítani, ami nem lesz egyszerű feladat, mivel ők a a bajnoki cím legnagyobb esélyesei. Azt garantálhatom mindenkinek, hogy nem fogunk asszisztálni egyik csapat győzelméhez sem, küzdeni fogunk és célunk megszerezni az első győzelmünket a bajnokságban.

Szabó Zoltán: Egy nagyon nehéz pályán sikerült győznünk,emiatt gratulálok a csapatnak, viszont ismét előjött az a hibánk,hogy amikor kicsit megroppanthattuk volna az ellenfelet, akkor nem tudtunk dobásig sem eljutni. Védekezésben nem voltunk most olyan élesek,mint egy hete, viszont nem hagytunk annyi második esélyt az ellenfélnek. Dolgozunk tovább és egy fontos meccset játszunk a jövő héten Nyíregyházán amire megfelelően felkészülünk.

Forrás: 
Kezdő5.hu
Stáb: