Vasas-BKG és TF-BP-Honvéd derbik a fókuszban

Már csak 3, illetve 4 forduló van hátra a B-csoport két osztályában, a Pirosban élesedik az ötcsapatos harc az utolsó négy rájátszás-helyért.

MTK-Elite Basket - MEAFC-Miskolc (péntek, 19:15)

Ez az összecsapás nagyon sok kérdésről dönthet - egyrészt a vesztesnek nem marad esélye elkerülni a play-outot jelentő pozíciót, másrészt ha az MTK nyer, akkor sem mindegy, hogy mennyivel, mert az egymás elleni összevetés hozásához legalább 30 (!) ponttal kéne győzniük. Ebből az is következik, hogy ha célba ér a törökbálinti együttes, akkor rántja magával play-outozni a Miskolcot is és ez a kérdéskör eldől, onnantól már csak az lesz a kérdés, hogy a maradék két forduló eredményei alapján melyikük kerüli el a Nagykőröst a leendő párharcában.

Austin Thronton lényegébe véve felépült a vendégeknél, ráadásul Tóth Bence is kezd formába lendülni hosszú kihagyása óta, így pedig minden esélye megvan a MEAFC-nak arra, hogy idegenben is diadalmaskodhasson, de ez alapvetően egy szoros csata lehet inkább, amit pillanatnyi pszichés dolgok dönthetnek el leginkább.

Forrás: 
Kezdő5.hu