Lazic: "Ha hátul rendben leszünk, akkor lesz esélyünk megnyerni a mérkőzést"

Uros Duvnjak még nem léphet pályára a MAFC-ban, de már az érkezése is pozitív hatással volt a csapatra.

MAFC - Szeged

Nagy mérkőzésre van kilátás szombaton délután a budai Gabányi Sportcsarnokban, ahol a MAFC fogadja a Naturtex-SZTE-Szedeák csapatát. A fővárosiak számára minden egyes mérkőzés, és győzelemszerzési lehetőség komolyan számít, hiszen jelenleg három győzelemmel a tabella utolsó helyén állnak. A szegediek ezzel szemben nem akármilyen sikerélménnyel érkeznek: a Magyar Kupában bravúrt végrehajtva megszerezték a bronzérmet, és a bajnokságban is ott vannak közvetlenül a nyolcadik hely mögött. A MAFC próbálta megerősíteni a keretét a találkozó előtt, ám mivel Uros Duvnjak játékengedélye nem érkezett meg időben, még nem léphet pályára. 

Garai Péter, a MAFC vezetőedzője: A kupaszünet alatti időszakot arra használtuk fel, hogy rendezzük a sorainkat, és alkalmazkodjunk az új helyzethez. A Szegedet láthattuk a kupadöntő alatt. Öt meghatározó játékosa van, akik olyan teljesítményt képesek nyújtani, amivel bárkit le tudnak győzni. Egy hosszú menetelésen vannak túl, megpróbálunk ebből előnyt kovácsolni, és mi diktálni a mérkőzés tempóját. Számunkra hazai pályán ezen a mérkőzésen csak a győzelem elfogadható. Nincsen sérültünk, de az új szerzeményünk, Uros Duvnjak még nem léphet pályára, mert nem érkezett meg időben a játékengedélye. Ettől függetlenül már most érezhető, hogy jó tett a csapatnak az érkezése.

Nikola Lazics, a Szedeák vezetőedzője: 

Biztos, hogy nehéz mérkőzés lesz, mert nagyon kellemetlen ellenfél a MAFC. Kiszámíthatatlan, hogy éppen mivel készülnek, hiszen valamikor embert fognak, valamikor zónáznak, valamikor pedig kijönnek egész pályára védekezni. Bebizonyították már a bajnokság során, hogy hazai pályán bárkit képesek legyőzni, de akár ki is tudnak váratlanul kapni. Mi három nagyon nehéz kupamérkőzésen vagyunk túl, ezért megpróbáltuk kicsit frissíteni a csapatot. Sajnos megint van probléma a sérülésekkel. Bán Tibi bokája nincsen rendben, majd a mérkőzés előtt dől el, hogy tudja-e vállalni a játékot. Juhos Levente sincsen tökéletes állapotban. Nagyon fontos kérdés lesz, hogy hogyan fogunk tudni védekezni. Ha hátul rendben leszünk, akkor lesz esélyünk megnyerni a mérkőzést.

Csapatként jobb a Szeged

A mérkőzést Fodor Péter, a Debreceni Kosárlabda Akadémia egyik vezetője, korábbi magyar bajnok és kupagyőztes edző elemzi:

– A szegedieket biztos, hogy feldobta a jó kupaszereplés. Ha teljes csapattal tudnak játszani, akkor én őket tartanám az esélyesebbnek, függetlenül attól, hogy a MAFC-nak nagyon nagy szüksége lenne egy újabb győzelemre, és hazai pályán játszik. Nyilván nincsenek a fővárosiak megelégedve a jelenlegi szereplésükkel, ezért is tettek lépéseket, hogy megerősítsék a csapatukat. A Szedeák erősségét abban látom, hogy csapatjátékban jobb, mint ellenfele. Nagyon összeszokottak, és ennek megfelelően játszanak. A szezon eleje óta – egy változást leszámítva – együtt vannak, és jól vegyülnek a rutinosabb és fiatalabb játékosok. Másrészt úgy tűnik, hogy Juhos Levente szépen beilleszkedett, sokkal hatékonyabban játszik, mint korábban.

 

Forrás: bb1.hu

 
Forrás: 
SZTE-SZEDEÁK