Kaposvár-Szedeák percről percre...

Túl nagynak bizonyult az első három negyedben összeszedett hátrány, s bár hatalmasat hajrázott Nikola Lazic-legénysége, végül alulmaradt a Kaposvárral szemben.

Juhos LeventeEddig kétszer találkoztak a felek az idei kiírásban – legutóbb nem is olyan régen Szegeden az alapszakasz utolsó fordulójában – Nikola Lazic fiai pedig mindkétszer felül tudtak kerekedni a somogyiakon. A Kaposvárnak nem indult jól a középházi szakasz, bár majdnem elcsípték a felsőházat is az alapszakasz végén, erről pont a szegedi vereség – és a riválisok győzelmei – miatt lemaradtak, majd a sérülések és a rossz forma következtében el is olvadt az előnyük a hatodik helyen, így nagy szükségük volt ezúttal a győzelemre. Wirth Ádám nem tudta vállalni a játékot a Szedeákban, a hazaiaknál pedig Pap Péterre nem számíthatott Fekete Ádám vezetőedző. Szorosan alakult az első negyed, az első három mezőnykísérletből pontok is születtek, majd Ciric második sikeres triplájával 10-6-os előnyre tett szert a vendég gárda. Ezt a halovány előnyt Frazier gyorsan el is tüntette, majd felváltva birtokolták a vezetést a csapatok, végül a játékrész végén egy ponttal a Kaposvár állt előrébb, 20-19. A második negyedben is nagyon hasonlóan alakult a mérkőzés, bár a KKK vezetett folyamatosan, nem sikerült leszakítania Nikola Lazic együttesét, a nagyszünetre 37-33-s kaposvári előnnyel vonulhattak a felek. A harmadik negyedet jobban kezdte a hazai gárda, az első pont nélküli perc után Wisseh törte meg a jeget, Hendlein büntetőjével pedig kilenc pontosra nőtt a kaposvári előny. Sulovic és Boltic révén még zárkózott a Szedeák, 50-40-nél először volt két számjegyű a különbség a felek között, sőt egy demoralizáló Hendlein tripla után már 57-43-at mutatott az eredményjelző, 61-47-el fordulhattak a csapatok az utolsó negyedre és úgy tűnt a lényegi kérdéseket eldöntötte a Kaposvár a harmadik játékrészben. Nem így gondolta ezt a Lazic-legénység, szépen apránként elkezdte faragni hátrányát a vendég gárda, a Kaposvár pedig rengeteget hibázott ebben a periódusban. Bő egy perccel a mérkőzés vége előtt négy pontra olvasztotta hátrányát a Sulovic vezette Szedeák, majd Lilov büntetőivel már 68-66 állt a táblán. Ennél tovább azonban már nem sikerült zárkóznia a vendég csapatnak, a Kaposvár tehát harmadjára már legyőzte a Szedeákot, amely túl nagy hátrányt szedett össze az első három játékrészben és bár óriásit harcolt az utolsó negyedben – nyolc ponton tartva a hazaiakat – ennek köszönhetően pedig vereséget szenvedett. Lazic mester fiainak most egy lélegzetvételnyi pihenő következik, ugyanis a következő játéknapon pihenőjüket töltik.

Ami a statisztikát illeti

Rengeteg labdával ajándékozták meg a csapatok egymást a mérkőzésen, sokáig a Szedeák vezetett ebben a nem túl dicsőséges statisztikai versenyben, de a Kaposvár az utolsó negyedben mindent elkövetett annak érdekében, hogy utolérje a vendégeket. Végül 21-20-ra meg is nyerték az eladott labdák csatáját, ám erre valószínűleg egyik csapatnál sem lesznek büszkék. Ami a dobószázalékokat illeti, sokáig nagyon hatékonyan dolgozott a hazai csapat mezőnyből, végül 53.8 százalékos hatékonysággal értékesítették mezőnykísérleteiket, de ez is csak az utolsó negyedbeli szenvedésük miatt romlott le ennyire. A Szedeák sem dobott összességében rosszul, 52.7 százaléka landolt a kosárban a mezőnykísérleteiknek, ám távolról most nem esett be túl sok dobás. Ciric a mérkőzés elején behintett rögtön kettőt, majd sokáig nem is szerzett triplát a Lazic-csapat, végül tizenhat távoliból négyet értékesített a Szedeák. A Kaposvár mutatója sem kerekedett nagyon efelé: 12 rádobásból öt hármast értékesített Fekete Ádám együttese. Rendkívül hasznosan játszott a Kaposvárban Frazier, aki bár eladott öt labdát, de kilenc mezőnykísérletéből hatot a gyűrűbe juttatott, közte három trojkával, bedobta minden büntetőjét és 31 perc alatt szerzett 19 pontjával a vendégek egyik legjobbja volt. Szintén ki kell emelni Hendlein Rolandot, aki a mezőny legeredményesebbjeként fejezte be a találkozót, 20 pontjához 14 mezőnykísérletre volt szüksége, leszedett hét lepattanót és összeszedett 19 VAL-t. A Szedeákból ismét ki kell emelni Bolticot, aki 22 VAL-al zárt, tíz ketteséből hetet is bevágott, ám kihagyott két büntetőt, ami végül nagyon hiányzott a vendégeknek. A szegedi csapat legjobbja ezen az estén a dupla-duplázó Nenad Sulovic volt, 18 pontot és tíz lepattanót szerzett a légiós, 15 mezőnykísérletéből kilencet értékesített, végül pedig 18 VAL-al hozta le a találkozót.

 

Férfi kosárlabda NB I/A, középház, 4. forduló

Kaposvári KK – Naturtex-SZTE-Szedeák 70-66 (20-19, 17-14, 24-14, 9-19)
Kaposvár, Kaposvári Városi Sportcsarnok. Vezette: Kapitány Gellért, Ádám József, Balog György (Páli Kálmán).
Kaposvár: Wisseh 14, Frazier 19/9, Cooke 4, Hendlein 20/3, Simms 6. Csere: Fodor 2, Baki 5, Grebenár -, Hock -. Vezetőedző: Fekete Ádám.
Szedeák: Boltic 15, Lilov 7/3, Ciric 13/6, Juhos 8, Sulovic 18. Csere: Filipovics 5/3, Révész-, Bán -. Vezetőedző: Nikola Lazic.

Online közvetítésünk

VÉGE.

IV. negyed 70-66 (20-19, 17-14, 24-14, 9-19)

40′ Sulovic eladja a labdát, itt a vége, nagyot hajrázott a Szedeák, de sajnos túl nagy hátrányt szedett össze az első három negyedben, így a Kaposvár harmadik nekifutásra már nyerni tud.

40′ Filipovics is nagyon gyorsan beüt egy faltot, Frazier büntetőzhet, és be is dobja mindkettőt 70-66, négy másodperc marad hátra, Lazic mester időt kér, de itt már nagy csodára lenne szükség.

40′ 29 másodperc van hátra, Cooke áll bele egy középtávoliba, lejön, de sajnos Hendleiné a lepattanó, Boltic üt oda gyorsan Fraziernek, nyolc másodperc marad hátra.

40′ Cooke üt oda Lilovnak, kellenek azok a büntetők nagyon, bent is van mindkettő, 68-66.

40′ Sulovicra jön ki a támadás befejezése, de sajnos a közelije nincs bent, Cooke szedi össze a lepattanót. Majd adja is el, hihetetlen de percek óta nem szerzett pontot a Kaposvár.

39′ Sajnos Filipovics eladja, de visszaszerzi ezt is a Szedeák, Lazic mester időt kér, egy perc van hátra, már csak négy pont a kaposvári előny, óriásit küzd a Szedeák!

39′ Extázisban a Szedeák, Ciric szerez most labdát Fraziertől!

39′ Boltic tör be és szerez két pontot! 68-64!

39′ Hendleint blokkolja Filipovics, Boltic pedig labdát szerez! Sőt, kiharcol egy faltot is.

38′ De jó lenne még egy kivédekezett kaposvári támadás, kettő perc és tizenhét másodperc van hátra a mérkőzésből.

38′ Ciric passzából Sulovic szerez két pontot, 68-62, már csak hat pont a hátrány, időt is kérnek a hazaiak.

38′ Cooke ront hármast, de visszaszerzi a Kaposvár, viszont Fodor el is adja, lehet megint támadni, lehet tovább zárkózni.

37′ Meg lehet még csípni ezt a Kaposvárt, most Wisseh adja el a labdát, Sulovic bele is áll egy triplába, de sajnos nem jó.

37′ Sulovic szabálytalan Fodorral szemben, de megszerzi a labdát a Szedeák és Boltic ránt is egy hatalmasat, 68-60.

36′ Hendlein ront dobást, Boltic harcol ki faltot. A következő támadásból azonban nincsenek szegedi pontok, Boltic dobása nem jó.

35′ Lilov passzából Sulovic eredményes megint, 68-58.

35′ Lilov faltolja Hendleint, aki büntetőzhet, be is dobja mindkettőt, 68-56.

35′ Lilov próbálkozik egy középtávolival, de nincs bent sajnos, Frazier szerzi meg a lepattanót.

35′ Frazier középtávolija nincs bent, a lepattanó pedig Filipovicsé, lehet fordulni.

34′ Fodor faltolja Bolticot, de sajnos Filipovics eladja a labdát a következő támadásból.

34′ Nincs még semmi veszve, hét perc van hátra, lehet még fordítani is akár, Simms pedig el is adja a labdát, lehet fordulni!

34′ Filipovics áll bele egy triplába és be is veri, bravó Márkó, 66-56, időt kérnek a hazaiak.

33′ Fodor középtávolija a helyén, 66-53.

32′ Sulovic a palánk alól szerez két pontot, 64-51. Egy labdaszerzés után ismét Sulovic főszerepben, akinek az újabb közelije köt ki a kaposvári gyűrűben, 64-53.

32′ Juhos középtávolija nem jó, de Hendlein eladja a labdát.

31′ Filipovics közelije bent van, 64-49. Simms utána eladja a labdát megint támadhat a Szedeák.

31′ Tizennégy pontos kaposvári vezetéssel vágnak neki a felek az utolsó játékrésznek, ami egy rossz Fodor dobással indul, de visszaszerzik a hazaiak, Frazier pedig elsüllyeszt egy triplát, 64-47.

III. negyed 61-47 (20-19, 17-14, 24-14)

30′ Wisseh harcol ki faltot, büntetőzhet is, neki ez megy, be is dobja mindkettőt, 61-46, ez a negyed vége.

30′ Wisseh adja el a labdát, Lilov áll bele egy triplába, ez lejön, de megvan a lepattanó Ciricnek, majd az ismétlést be is dobja, 59-47.

30′ Erre most Boltic válaszol, 59-45.

29′ Wisseh passzát Baki váltja két pontra, 59-43.

29′ Révész szórja el a labdát, Hendlein áll bele egy újabb távoliba, ez most lejön, de megszerzi a lepattanót a KKK.

28′ Ez most nagyon fájt, Hendlein beleáll egy trojkába és kegyetlenül be is zúzza, 57-43, kezd nagyon elhúzni a Kaposvár.

28′ Boltic büntetőzhet, hihetetlen, de ő is kihagyja mind a kettőt, fordul a Kaposvár.

28′ Cooke közelije is jó, 54-43. Dobhat plusz egyet is, de ez kimarad, fordulhat a Szedeák, Fodor pedig szabálytalan Boltic-csal szemben.

27′ Lilov áll bele egy újabb triplába és ez végre bent van, 52-43.

27′ Révész közelije lejön, de visszaadja a labdát a Kaposvár, Boltic pedig faltot harcol ki.

27′ Lilov faltolja Fraziert, aki büntetőzhet ezután, be is dobja mindkettőt, 52-40.

27′ Lilov áll bele egy triplába, de sajnos rossz, nem megy ma a bolgárnak a játék.

26′ Grebenár blokkolja Bolticot, de marad a labda a Szedeáknál.

26′ Lazic mesternek időt is kell kérnie.

26′ Sulovic helyén Révész Ádám a pályán, amikor Juhos takarja be Hendleint, szép blokk volt. Visszaszerzi azonban a labdát a Kaposvár és Cooke be is talál, majd Lilov eladott labdáját Frazier bünteti, 50-40.

25′ Frazier is ajándékozza el becsülettel a labdákat, most is így tesz, Sulovic azonban viszonozza a szívességet, a Kaposvár támadhat.

25′ Wisseh és Sulovic is kosarat szerez, 46-37. Boltic aztán falttal együtt szerez kosarat, a büntetőt is bedobja, 46-40.

25′ Hendlein a főszerepben a túloldalon is, faltolja Bolticot, Sulovic azonban a támadás végén dobást ront.

24′ Most Hendlein harcol ki egy szabálytalanságot, Ciric az elkövető. Neki jobban megy a büntetőzés, de ő is csak egyet értékesít, 44-35.

24′ Cooke gyűjt be egy faltot, Ciric harcolja ki. Dobhat kettőt a légiós, de mindkettőt elrontja, nagyon sok hibával játszik ma Nikola Lazic csapata.

23′ Frazier dobása nem jó, fordulhat a Szedeák, Lilov azonban ismét eladja, Hendlein pedig büntet, 43-35.

23′ Szerencsére gyorsan jön a válasz Sulovictól, 41-35.

22′ Hendlein ront egy dobást, de visszaszerzi saját lepattanóját és az ismétlés már bent van, 41-33.

22′ Az első pontnélküli perc után Wisseh talál be, 39-33. Ciric pedig eladja a labdát…

21′ Juhos áll bele egy triplába, azonban nem sikerül betalálnia, Frazier szerzi meg a lepattanót, fordulhat a KKK.

21′ Hendlein közelije nem jó, megszerzi a labdát a Szedeák, de Ciric eladja, szerencsére így tesz Wisseh is.

21′ Folytatódik az összecsapás, sajnos rögtön egy Boltic eladott labdával.

II. negyed 37-33 (20-19, 17-14)

20′ Lilov is begyűjt egy faltot, majd Fodor adja el a labdát kaposvári részről, Ciric még messziről rádob egy triplát, de ez nem megy be, ez a második negyed vége.

20′ Valószínűleg nem ezt rajzolta fel a hazai mester az időkérés alatt, Révész Ádám szerez ugyanis labdát, majd adja is el azzal a lendülettel. Tíz másodperc van hátra a negyedből, amikor Bán szabálytalan Wisseh ellen.

20′ Időt kér Fekete Ádám.

20′ Sajnos Sulovic töri meg a kosarak sorozatát, egy triplába áll bele, de nem talál gyűrűbe.

20′ Valóságos kosáresőt láthat a közönség, most Simms is sikeresen kísérletezik közelről, 37-33.

19′ Boltic válaszol, 35-33.

18′ Wisseh eredményes egy betörést követően, 35-31.

18′ Cooke eladja a labdát, Ciric pedig két ponttal bünteti ezt meg, 33-31.

18′ Boltic találja meg Sulovicot, aki szerez két pontot, 33-29.

17′ Cooke dob rá távolról, nem talál be, a támadólepattanó után viszont Simms zsákol egyet, 33-27.

17′ Frazier faltolja Lilovot, a következő támadásnál pedig ismét a bolgár a főszerepben, beleáll egy hármasba, de nem jó.

16′ Lejár a támadó idő a szegedi támadásnál, ismét támadhat a Kaposvár. Simms és Cooke sem tud azonban kosarat szerezni, ellenben Boltic igen, 29-27. Erre persze rögtön jön Wisseh válasza, 31-27.

15′ Hendlein tör gyűrűre és zsákol még egyet, 29-25.

15′ Cooke trojkája nincs bent, fordulhat a Szedeák, Sulovic azonban elszórja a labdát és begyűjt gyorsan egy faltot is utána.

14′ Lilov is megszerzi első pontjait, 27-25.

14′ Hendleiin közelije rossz, Sulovicé a pattanó. Boltic áll bele egy triplába, azonban nem talál gyűrűbe, viszont megszerzi a támadólepattanót a Szedeák.

13′ Ciric ront közelről, majd Wisseh adja vissza a labdát a Szedeáknak, Boltic szerzi meg és ajándékozza is rögtön vissza, meglehetősen sok mindkét oldalon az eladott labda.

13′ Baki áll bele egy triplába és ezt már elsüllyeszti, 27-23.

13′ Sulovic újabb próbálkozása nem jó, fordulhat a Kaposvár. Baki középtávolija lejön a gyűrűről, de visszaszerzi a labdát a hazai csapat.

12′ Sulovic szerez két pontot a palánk alól, a túloldalon Hendlein hagy ki egy dobást, de a támadólepattanó megszerzése után Simms már betalál, 24-23.

11′ Wisseh adja el a labdát, majd üt oda Bolticnak, oldalról jöhet a Szedeák.

11′ Juhos válaszol Sulovic passzából, 22-21.

11′ Hendlein közelije sikeres a második negyed első támadásánál, 22-19.

I. negyed 20-19

10′ Grebenár faltolja Sulovicot, aki dobhat kettőt. Az elsőt elrontja, ahogy a másodikat is, de Ciricé a lepattanó, viszont ő sem tud a gyűrűbe találni. Wisseh középtávolija is rossz, ez az első negyed vége, egypontos kaposvári vezetés 10 perc játék után.

10′ Frazier megint hibázik, fordulhat a Szedeák, előbb Ciric, majd Bán ront el egy triplát, de mindkétszer visszaszedi a vendég csapat a lepattanót.

10′ Boltic gólpasszát Juhos váltja két pontra, 20-19.

9′ Boltic viszonozza a szívességet, ő is elajándékozza a játékszert, Hendlein rohanhat, zsákol, 20-17.

9′ Boltic középtávolija nem jó, Hendlein szedi össze a lepattanót, ám Fraziernél megakad a hazai támadás, ugyanis eladja a labdát a légiós.

8′ Hendlein a palánk alól szerez két pontot, 18-17.

8′ Boltic szerez labdát, majd adja is el, de Frazier ezúttal nem talál gyűrűbe kaposvári részről, fordulhat a Szedeák. Eladja ugyanakkor Lilov is, Juhos pedig faltolja Fraziert.

7′ Wisseh talál be hazai részről, Boltic válaszol szintén egy kettessel, 16-17.

6′ Frazier elkapta a fonalat nagyon, újabb távolit ver be, 14-13. Erre Juhos rögtön válaszol, 14-15.

6′ Ciric közelije jó, ráadásul falttal együtt, a büntető is bent van, 11-13.

5′ Nem sokáig tart a szegedi öröm, Frazier előbb egy trojkát süllyeszt el, majd egy középtávolit rak a helyére, 11-10

4′ Labdát szerez a Szedeák, Ciric második triplájába áll bele és ezt is bepörköli, 6-10.

3′ Lilov ront egy hármast, de megvan a támadólepattanó, majd Sulovic a palánk alól szerez két pontot, 6-7.

3′ Frazier gólpasszából Wisseh eredményes, először vezet a KKK, 6-5.

2′ Hendlein közelijével zárkóznak a hazaiak, 4-5. Lilov aztán elszórja a labdát a fordulásnál.

2′ Cooke és Lilov ront egy-egy dobást, támadhat a Kaposvár.

1′ Boltic osztja Juhosnak, aki közelről veszi be a kaposvári gyűrűt, 2-5.

1′ Rögtön jön Frazier válasza, egy középtávolit helyez el a gyűrűben az amerikai, 2-3.

1′ Elkezdődött az összecsapás, az első támadás a Szedeáké és Ciric rögtön beköszön egy triplával Lilov passzából, 0-3.

17.48 Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Kaposvár és a Szedeák összecsapása a férfi kosárlabda NB I/A középházából. A csapatok eddig kétszer találkoztak ebben a szezonban, mindkétszer Nikola Lazic tanítványai nyertek és a rájátszás eléréséhez ezúttal is nagy szükség lenne a győzelemre. Fekete Ádám együttesét sérülések hátráltatják, részben ennek köszönhetően elég rosszul kezdték a középházi szakaszt, így a hazaiak is szeretnének egy győzelemmel kilábalni a gödörből.

 

Forrás: szegedma.hu

Forrás: 
SZTE-SZEDEÁK