Kaposvár-Szedeák előzetes

Mindkét csapat számára hatalmas a tét.

Szeged - Kaposvár

Szombaton este hatalmas lesz a tét az Újszegedi Sportcsarnokban, amikor a Szedeák a Kaposvárt látja vendégül a középház kilencedik fordulójában. A Szeged utolsó meccsét játssza a középszakaszban, és csakis győzelem esetén van esélye kiharcolni a rájátszásba kerülést, de sorsa már így sem a saját kezében van. A vendég somogyiak eddig mindhárom idegenbeli középszakasz-meccsüket elbukták, és a hátralévő két mérkőzésükből egyetlen sikerre van szükségük ahhoz, hogy biztosan ott legyenek a play-offban. 

Nikola Lazics, a Szeged vezetőedzője: 

A középszakaszban minden találkozó nagyon nehéz. Hozzánk hasonlóan a Kaposvár is elveszítette legutóbbi mérkőzését, így egyik csapat sincs könnyű helyzetben. Nekünk ez az utolsó meccsünk a középszakaszban, és kötelező nyernünk, ha ott akarunk lenni a legjobb nyolc között. A Kaposvár egy nagyon jó csapat, és szerintem annak az együttesnek van nagyobb esélye a győzelemre, amelyik gyorsabban tud regenerálódni ebben a ritmusban. Megpróbáljuk megnyerni ezt az utolsó meccset, és majd a végén kiderül, hogy ez elég lesz-e a rájátszáshoz. Több játékosunk is bajlódik kisebb sérüléssel, de mindenki játszani fog. 

Fekete Ádám, a Kaposvár vezetőedzője: 

Nehéz mérkőzésre számítok, de egyet mindenképp meg kell nyernünk a hátralévő két mérkőzésünkből. Mindenképp szeretném látni a csapaton az akaratot, a küzdést és a harcolást, ez lenne a legfontosabb. Az utolsó két meccsünkön mindenkinek ki kell hoznia magából a maximumot. Természetesen mindenki fáradt, hiszen nehéz sorozatterhelésen vannak túl a játékosok, és jelen helyzetben tényleg az a legfontosabb, hogy százhúsz százalékon pörögjön mindenki. A szegediek jó kosárlabdát játszanak, védekezésben stabilak, támadásban kiegyensúlyozottak, és hazai pályán a topcsapatok ellen is általában ők az esélyesebbek. Teljes csapattal, teljes erőbedobással készülünk a találkozóra. 

"Hazai pályán kicsivel a Szeged esélyesebb"

A mérkőzés esélyeit a BB1.hu szakértője, Báder Márton, korábbi 4-szeres magyar bajnok és 98-szoros magyar válogatott kosárlabdázó elemezte:

– Mindkét csapat számára fontos a mérkőzés a rájátszásba kerülés miatt, és úgy gondolom, hogy mindkét együttes megérdemelné, hogy ott legyen a legjobb nyolc között. A Szeged szép, kulturált kosárlabdát játszik, a Kaposvár pedig az utóbbi formahanyatlása ellenére majdnem a felsőházba is bekerült, úgyhogy számukra elvárás is, hogy bejussanak. Élet-halál meccs lesz mindkét fél számára, de úgy érzem, hogy hazai pályán egy kicsit a Szeged esélyesebb most. Kiélezett meccsre számítok, és úgy gondolom, hogy kicsivel több esélye van a győzelemre a hazaiaknak. 

 

 

 
Forrás: 
SZTE-SZEDEÁK