Juhos Levi: "kihoztuk a maximumot ebből a szezonból"

A Szedeák játékosa szomorú a kilencedik hely miatt, de jó érzés megpillantani a kupában szerzett bronzérmet.

Juhos LeventeA középszakasz utolsó fordulójában a KTE-Duna Aszfalt 71-68-ra legyőzte idegenben a Sopron KC-t, ezzel pedig biztossá vált, hogy a Naturtex-SZTE-Szedeáké a kilencedik hely, amely így pedig nem jutott be a play-offba. A szegediek játékosa, Juhos Levente a Bb1-nek emlékezett vissza azokra a pillanatokra, amikor véget ért a Sopron-Kecskemét találkozó.

- Együtt nézte az egész csapat a mérkőzést a FullCourton, Sopron-szurkolókká váltunk erre a negyven percre, ugráltunk, amikor a hazaiak pontot szereztek. Nenad Sulovic jól ismeri a Sopronból Spicát és őrjöngött, amikor honfitársa valami jót csinált, ha pedig hibázott, mi mondtuk Nenadnak, hogy „köszi szépen a haverodnak” – természetesen csak viccből, jó hangulatban telt a meccsnézés. Szoros volt a végjáték, de sajnos számunkra nem jól alakult, ez eléggé fájó volt, rányomta a bélyeget a társaság hangulatára, nagy volt a csalódottság

Mondta honlapunknak a Szeged nyolcasa, majd hozzátette, utána azért átbeszélték a mögöttük hagyott hónapokat és arra jutottak, hogy gyönyörű szezont zártak, amiben a Magyar Kupában elért bronzérem kiemelkedő. 

- Természetesen a play-offot is szerettük volna elérni, de ez nem sikerült, ennek ellenére úgy érzem, kihoztuk a maximumot ebből az idényből. Egész szezonban jellemző volt ránk, hogy nagyon jól játszunk otthon, majdnem minden meccsünket megnyertük. A középszakaszban elszenvedett Kecskemét elleni hazai vereség azonban nagyon hiányzott a végén, valamint idegenben amikor megvertük őket, elrontottuk a végét, hiszen csak két pont maradt a kilencpontos előnyünkből. Ott elég sokat hibáztunk, én is kihagytam egy büntetőt, egy ponton múlt a play-offba jutásunk - összegzi az elmulasztott rájátszás okait Juhos. - Erre gondolva, ez még inkább ront a hangulatunkon. Belegondoltunk már, milyen jó lenne, ha most az Alba ellen készülnénk és három vagy több olyan mérkőzést is játszanánk, amelyen semmi nyomás nincs rajtunk és csak élvezni kellene a kosárlabdát, hatalmas dolog lett volna. Aztán amikor felnézek a polcomra és látom a Magyar Kupában szerzett bronzérmet, akkor kicsit megkönnyebbülök és jobb érzés fog el - folytatta a szegedi kosaras, majd zárásként a saját jövőjével kapcsolatban is ejtett néhány szót.

- A következő hetekben a pihenésé lesz a főszerep, van mit kipihennem, hosszú szezon van mögöttünk, amelyben én is sok lehetőséget kaptam, úgy érzem sikerült előrelépnem. Nagyon sok helyről kaptam ajánlatot, ezért is nehéz döntenem, de a Szeged ajánlata prioritást élvez, két nagyon szép évet töltöttem itt, sok barátom és csapattársam van, akivel szeretek kosárlabdázni. A jövőm néhány napon belül eldől.

 

Forrás: bb1.hu

Forrás: 
SZTE-SZEDEÁK