Új játékos a fedélzeten: Filipovics Márkó!

Székesfehérvár/Szeged - A sérüléséből épülő bedobó meghosszabbította fehérvári szerződését, de tavasszal a Tisza-partiaknál játszik.

A térdműtétje után újra teljes értékű edzésmunkát végző Filipovics Márkó szerződését két évvel meghosszabbította az Alba Fehérvár, a játékos mégis Szegeden játszik tavasszal, ahová kölcsönadta őt a listavezető. Filipovics az Alba honlapján közölt nyilatkozatban elmondta, a több játéklehetőség reményében megy három hónapra a Szedeákhoz.

- Örülök, hogy sikerült újabb két évben megállapodnunk az Alba vezetőivel, valamint annak is, hogy hozzájárultak a kölcsönadásomhoz. A szegediek kerestek, én pedig igent mondtam. Jó lehetőségnek gondolom az SZTE-nél töltendő hónapokat, a több játéklehetőség reményében folytatom náluk a tavasszal. Kimozdulok a jelenlegi komfortzónámból, biztosra veszem, hogy előrelépek az elkövetkező időszakban. A tavalyi szezonban öt perc volt az átlagom meccsenként, az idei bajnokságban a sérülésemig 12 perc, ám ennél is jóval többet szeretnék. A sérülésem után immár teljes értékű edzésmunkát végezhetek, a csongrádiak egyértelműen alapemberként vesznek számításba - mondta többek között Filipovics Márkó, aki a hétvégi, MAFC elleni meccsen még nem lép pályára a szegedieknél.

Simon Balázs, az Alba sportigazgatója úgy nyilatkozott, örülnek, hogy a fiatal magasbedobó elkötelezte magát Fehérváron, számolnak vele hosszú távon, a tavaszi, szegedi szereplés pedig reményeik szerint hozzájárul, hogy Filipovics a hazai mezőnyben meghatározó játékossá válhat.

Forrás: 
SZTE-SZEDEÁK