Ivan Lilov: "Természetesen van rá esény, hogy jövőre is a Szedeákban játszak"

A Naturtex-SZTE- Szedeák NB I. A-csoportos kosárlabdacsapatának mind a 37 szezonbeli meccsén pályára lépett Ivan Lilov, aki 19,2-es pontátlagával a gárda legeredményesebb tagja volt. A 28 éves bolgár légiós a kupában nyert bronzot tartja a csúcsnak, az viszont bosszantja, hogy lemaradt a bajnoki rájátszásról. Bár lejárt a szerződése, elképzelhető, hogy marad Szegeden.

– Természetesen van rá esély, hogy jövőre is a Szedeákban játsszak. Már egyeztettem a klub vezetőivel, kaptam ajánlatot, de még túl korai lenne biztosat mondani – fogalmazott a delmagyar.hu-nak Ivan Lilov, a Naturtex-SZTE-Szedeák bolgár válogatott hátvédje.

Lilov 2016 nyarán igazolt a csapathoz, akkor egy évre írt alá. Kiváló szezonja volt: a szegedi együttes mind a 34 bajnokiján és három kupameccsén is pályára lépett, ezeken 19,2 pontot átlagolt. Az alapszakaszban mindössze a jászberényi Bojic produkált nála jobb pontátlagot.

– Bár a bajnokságban végül lemaradtunk a rájátszásról, amit csalódásként éltem meg, így is sikeresnek értékelem a szezont. Jó kosárlabdát játszottunk, és az is sokat elmond, hogy a mi csapatunk adta a legtöbb gólpasszt. Jó csapatszellemet alakítottunk ki, és talán nem túlzás, ha azt mondom, mindenkinek volt félnivalója, amikor a Szedeák ellen lépett pályára – értékelt.

A legnagyobb sikernek természetesen a magyar kupában megszerzett bronzérmet tartja, amely a klub eddigi legszebb eredménye.

– Ez volt a legjobb évem külföldön, ez nem is lehet kérdés. Amikor idekerültem, láttam, hogy erős a magyar bajnokság, éppen ezért még engem is meglepett, hogy ilyen jó számokat hoztam a statisztikai mutatókban. Megszerettük a várost, a feleségem és a kislányom is kiválóan érezte magát. Sok barátra és igazi otthonra leltünk, tökéletes évünk volt – tette hozzá Lilov, aki már hazatért Szófiába, ahol jelenleg a családi nyaralást tervezgetik.

 

Forrás:bb1.hu

Forrás: 
SZTE-SZEDEÁK