Interjú Nikola Lazic vezetőedzővel

A Naturtex-SZTE-Szedeák csapata története során először vesz részt a Magyar Kupa nyolcas döntőjén. Nikola Lazics együttese papíron a „könnyebb ágra" került a sorsoláskor: a negyeddöntőben a Pécsi VSK-PANNONPOWER vár rá, továbbjutás esetén pedig a Szolnoki Olaj KK - Kaposvári KK párharc győztesével találkozik pénteken. 

- A Magyar Kupában nincs gyenge csapat, hiszen az alapszakasz első felének zárása után a legjobb nyolc kvalifikálta magát a győri döntőre, így felesleges arról beszélni, hogy kaphattunk volna-e könnyebb vagy nehezebb ellenfelet, mint a Pécs - mondta a BB1.hu-nak Nikola Lazics, aki korábban ezüstérmet nyert a Magyar Kupában a Falcóval. - A bajnokságban egyszer nyertünk, egyszer veszítettünk ellenük, legutóbb nagyobb különbséggel vertük őket Szegeden, de most abszolút más meccset várok, mint amilyen volt a három héttel ezelőtti. A PVSK az utóbbi időben ismét bebizonyította, hogy milyen jó csapat, a Körmendet is legyőzte, illetve legutóbb Sejfic nélkül a Kecskemétet is. Korábban többször is elmondtam már, nagyon tisztelem őket, és azt, amit Csirke Ferenc kollégám évek óta végrehajt velük.

Az utóbbi időben nincs irigylésre méltó helyzetben a Szedeák, hiszen sérülések, betegségek és eltiltás is nehezítette a csapat felkészülését. A bő keret márpedig egy háromnapos tornán nagyon fontos tényező.

- A gondjaink azóta sem csökkentek, továbbra is van néhány sérült játékosunk, nagyon nehéz így dolgozni, de most ilyen a helyzet, nem tudunk mit csinálni, ezt el kell fogadnunk - folytatta Lazics, akinek csapata a nagy távolság miatt már ma útra kel. - Vágvölgyire biztosan nem számíthatok, Juhos viszont reményeink szerint ismét játszani fog, még akkor is segíteni akar a csapatnak, ha nem teljesen egészséges. Sajnos nagyon kevesen vagyunk, másfél hónapja nem tudunk normál keretek között edzeni, és még csak a bajnokság közepénél járunk, bele sem merek gondolni, mi jöhet még később.

Természetesen kíváncsiak voltunk arra is, milyen céllal utazik a szegedi csapat Győrbe.

- Először is nagyon boldog vagyok, mert történelmet írtunk Szegeden azzal, hogy először veszünk részt a Magyar Kupa nyolcas döntőjén. Abszolút teher nélkül utazunk, elsősorban azért megyünk az Audi Arénába, hogy játsszunk egy jót, aztán, hogy ez mire lesz elég, meg tudjuk-e verni a Pécset, majd meglátjuk. Nem akarunk kalkulálni, majd kiderül, hogy meddig maradunk Győrben. Természetesen nekünk is vannak ambícióink, miért ne lennének? A kupadöntő egy teljesen más verseny, mint a bajnokság: itt három nap alatt, három meccsen kell nagyot alkotni, mindig van valami meglepetés. Számunkra ez már egy szép eredmény, de az ember mindig többre és többre vágyik, a maximumot akarja elérni, de azt hiszem, ez teljesen normális.

A győri Audi Aréna mindenkinek semleges helyszín lesz, ám Csiricséknek az idei szezonban eddig nem nagyon ment az Újszegedi Sportcsarnoktól távol: vendégként mindössze Kaposvárról tudtak győztesen távozni, igaz pont azzal a sikerrel kvalifikálták magukat a nyolcas döntőre…

- Én más szemmel nézem a dolgokat. Egyáltalán nem gondolom azt, hogy fóbiánk lenne az idegen pályákon, hiszen ebben a szezonban csak Körmenden nem volt esélyünk, ott több mint húsz ponttal kaptunk ki, illetve Kecskeméten Sulovics kiállítása után már nem maradt sanszunk. Ezen kívül sehol nem kaptunk ki több mint nyolc ponttal vendégként. Tény, hogy odahaza eredményesebben szerepeltünk eddig, de ez sem azért van, mert olyan erős hazai pályánk lenne, mint mondjuk a Körmendnek, vagy a ZTE-nek, hanem egyszerűen így jött ki a lépés. Néha csak nüansznyi dolgokon múlt, hogy most jobban álljunk az idegenbeli tabellán.

A másik ágon a Szolnok a Kaposvárral csatázik, lássuk, mit tippel Nikola Lazics:

- Bármi megtörténhet. A papírforma alapján tény, hogy a Szolnok az erősebb, de a Kaposvár nyert már ellenük az idei szezonban hazai pályán, ráadásul az utolsó néhány meccsükön a somogyiak már nagyon jól játszottak. Esélyesebb a Szolnok, de a kupa az kupa…

 

Forrás: bb1.hu

Forrás: 
SZTE-SZEDEÁK