Holnap jön a Kaposvár!

Csakis a győzelemmel lehet esélye a somogyiaknak a felsőházra.

Fontos mérkőzés vár vasárnap este a Kaposvárra, amely a már biztos középház-résztvevő Szeged vendégeként adhatja meg magának az esélyt a felsőházba kerülésre. A somogyiaknak mindenképp nyerniük kell, ha az első ötben akarnak végezni, és egy győzelem esetén is még bízniuk kell abban, hogy valamelyik riválisuk botlik. 

Nikola Lazics, a Szeged vezetőedzője: 

Nem lesz könnyű mérkőzés. Csütörtökön harminckilenc percig vezettünk Szolnokon, ám végül kikaptunk, de ezt már próbáljuk elfelejteni, és már a Kaposvárra összepontosítunk. A somogyiak számára nagyon fontos lesz a találkozó, hiszen egy sikerrel akár a felsőházban is folytathatja a bajnokságot, de számunkra is fontos minden pont. A Kaposvár egy rutinos csapat, amely otthon és idegenben is képes jól játszani. Négy amerikai játékossal, és kiváló magyarokkal rendelkezik, ezért nem lesz könnyű dolgunk. Kaposváron sikerült bravúrt elérnünk, de jelenleg ez semmit nem jelent. Nincs túl sok időnk a felkészülésre a csütörtöki meccs után, megpróbálom regenerálni a játékosokat. Hazai pályán szeretnénk nyerni, és minden bennünk lévő energiát ki fogunk adni, hogy ez sikerüljön. 

Fekete Ádám, a Kaposvár vezetőedzője: 

Nagyon fontos mérkőzés vár ránk, és szeretnénk a maximumot nyújtani. Szegeden nagyon nehéz nyerni, ráadásul ellenfelünk remek formának örvend. Ki merem jelenteni, hogy a Szedeák vendégeként nem mi leszünk az esélyesek, de egy ilyen nagy téttel bíró meccsen mindenkinek a maximumot kell teljesítenie. A játékosok tudják, hogy mennyire fontos ez a meccs, és látom rajtuk, hogy meg akarják csinálni. Hendlein nem játszott a csütörtöki mérkőzésen, de a klub orvosi személyzete keményen dolgozik vele, és bízom benne, hogy vasárnapra rendben lesz. 

A Szeged otthon esélyesebb

A mérkőzés esélyeit Sabáli Balázs, a Körmend, a Paks és a Sopron korábbi vezetőedzője, a magyar válogatott korábbi szövetségi edzője latolgatta a BB1.hu-nak:

– A Kaposvár számára nagyon fontos a mérkőzés a felsőházba kerülés miatt, igaz, nem csak ezen a meccsen dől el a sorsuk, hiszen a riválisokat is figyelnie kell. Biztos vagyok abban, hogy mindent meg fognak tenni a kaposváriak, hogy megadják maguknak az ötbe jutás esélyét. Éppen ezért egy kiélezett csatára van kilátás, ugyanakkor a Szeged az egész szezonban bizonyította, hogy egyáltalán nem lehet félvállról venni, főleg hazai pályán. Csütörtökön a Szolnokot is majdnem megverte idegenben, és hazai környezetben eddig nem sokszor kapott ki. Úgy érzem, hogy szoros találkozó lesz, de a hazai pálya miatt egy picit a Szedeákot tartom esélyesebbnek. 

 
Forrás: bb1.hu
 
Forrás: 
SZTE-SZEDEÁK