Holnap bronzért játszunk a Körmend ellen!

 Le a kalappal a Szeged előtt, amely hat emberrel is partiban volt erősebb ellenfelével. Ma sem úszta meg kiállítás nélkül a bajnok.

A Chicago Bulls egykori sztárjának, Michael Jordannek a születésnapján folytatódott a kosárlabda ünnepe péntek délután Győrben. Nikola Pavlicsevics eltiltás miatt hiányzott, Darryl Bryantet pedig a torna előtt nem nevezte Kmézics Zorán vezetőedző, így mindkét oldalon négy-négy légiós szerepelt a mai első elődöntőn a Zsíros Tibor Magyar Kupában.

Eleinte fej-fej mellett haladtak a csapatok, többnyire a Szedeák akarata érvényesült, a negyedik perc végén, Juhos triplája után, 13-8-nál időt kért Kmézics, ettől aztán varázsütésre megváltozott a játék képe. 11-0-s rohammal hamar fordítottak Vojvodáék, majd a végére el is húztak, Eilingsfeld 2+1-es akciója zárta az első negyedet, mely után 18-27 volt az állás.

Tóth Ádám kosarával már 5-21-es etapnál járt a Szolnok, értelemszerűen tovább nőtt a különbség. Lazics mester ezt 21-36-nál elégelte meg, és a tizenharmadik percben időt kért. Hiába, három perccel a félidő vége előtt már húsz volt közte (23-43), a szolnoki szurkolók rá is zendítettek a „szaros edzőmeccs” című nótájukra, majd az Albát is „üdvözölték”. A második negyedben nem érte el a tíz pontot sem a Szedeák, a félidőt Milos Boriszov dudaszós triplája zárta, 27-51.

Paprikás hangulatban folytatódott a játék, pedig korábban semmi előjele nem volt ennek. Ma sem úszta meg kiállítás nélkül a bajnok: a 23. percben Sulovics előbb kosarat szerzett, majd Papp játékvezető úgy ítélte meg, hogy Tóth Ádám szándékosan leütötte a palánk alatt a szegedi légióst, így az Olaj centere mehetett zuhanyozni. Majd Andrija Csirics kapott technikait, mert a támadófaultja után nekivágta a labdát a reklámtáblának, aztán egy palánk alatti harc során Sulovics és Andric kapott kettős hibát. Egyébként 16-3-mal nyitott a Szedeák, tizenegyre faragva a hátrányát (43-54). Teljesen megzavarodott az Olaj, Wittmann reklamált, amiért technikait kapott. Extázisba jött a Naturtex, amely 22-5-re nyerte a harmadik negyedet, 49-56-ról indult a záró felvonás, ismét nyílt lett a csata. 

Vojvoda belelendült, hat pontot szórt zsinórban, 51-62-nél időt kért Lazics. Az Olaj a végére felőrölte nagyot küzdő ellenfelét. Wittmann a 33. percben kipontozódott, Barnies és Boltics a legvégén még begyűjtött egy-egy technikait, a Szolnok tehát döntős, a Szeged holnap a bronzmeccsen vigasztalódhat.

A mérkőzés legjobbjának Eilingsfeld Jánost választották.

Nikola Lazics, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: 

Kár, hogy a mérkőzés elején bealudtunk, ott nagyon elrontottuk a védekezést. A szünetben azonban elbeszélgettünk a játékosokkal, akik maradéktalanul betartották az ott elhangzottakat, ennek is köszönhető, hogy öt pontot kaptunk a harmadik negyedben. Nagy lehetőség kapujában voltunk, de a Szolnok annál sokkal jobb csapat, hogy az elején összeszedett tetemes előnyét leadja. A holnapi mérkőzést nagyon komolyan fogjuk venni, fontos a csapatnak, de a gondjaink nem lettek kevesebbek, továbbra is hat játékosra számíthatok.

Kmézics Zorán, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: 

A szünetben elmondtam a játékosoknak, hogy nagyon figyeljenek a harmadik negyedre, mert ha a Szeged még akar valamit ezen a meccsen, akkor ott mindent el fog követni. Ennek ellenére pocsékul játszottunk. Szerkezeti problémánk is volt, mert Wittmann Krisztián faultproblémákkal küzdött, és kényszerből Vojvodát játszattuk azon a poszton. A Szeged jól használta ki a megingásunkat, de végül bizonyítottuk, hogy ott a helyünk a fináléban. Tóth Ádám kiállítása jogos volt, nehéz helyzetbe hozott minket, a könyökléséért elnézést kérek a szegediektől, és sok sikert kívánok nekik holnapra.

 

Forrás: bb1.hu

Forrás: 
SZTE-SZEDEÁK