Győzelem a Pécs ellen

Akárcsak az alapszakaszban, megint fölényesen verte a Pécset a Naturtex-SZTE-Szedeák.

A betegséggel küzdő Wirth Ádám nélkül fogadta a Pécset a Naturtex-SZTE-Szedeák, amely a Kecskemét elleni hétközi botlást igyekezett kijavítani a baranyaiak ellen.

Az első percektől kezdve uralta a meccset a Szeged, a hatodik percben már másodjára kellett időt kérnie a vendégek mesterének, Csirke Ferencnek, ám ekkorra már majdnem megvolt a húszpontos különbség Andrija Ciric hármasa után. (24-5) Remekül védekezett a Szedeák, miközben támadásban is jól járt a labda, ráadásul a csereként beállt Révész Ádám is fontos pontokat tett a közösbe. Lemásolta az első negyedet Nikola Lazic együttese a folytatásban: pontra ugyanazt hozta a Tisza-parti együttes, mint az első tíz percben, így hamar meglett a húsz, majd a harmincpontos különbség is: gyakorlatilag csak egy csapat volt a pályán, így a félidőben 34 ponttal vezetett a Szedeák – így akárcsak a két csapat legutóbbi szegedi meccsén, ezúttal is a kiütéses hazai siker mértéke volt a kérdéses a második félidőben.

A Pécs a kinti dobásokat erőltette a szünet után, ezekből néhány ült is, azonban védekezésben nem tudott feljavulni a baranyai együttes, amely ugyan megnyerte a harmadik negyedet, de a szegedi győzelem egy pillanat erejéig sem forgott veszélyben. Az utolsó tíz percben Nikola Lazic a fiatalokat is pályára küldte, így a meccs végén színmagyar együttes volt pályán szegedi színekben – mi több, Kovács József egy triplát is beszórt, így a vége 26 pontos szegedi siker lett. A Naturtex-SZTE-Szedeák alaposan kijavította a szerdai vereségét, és ismét fölényesen győzte le a Pécset, ezzel továbbra is versenyben van a rájátszást jelentő, nyolcadik helyért. Ivan Lilovék legközelebb szerdán 18 órától a Kaposvár vendégei lesznek.

Ami a statisztikát illeti

A Szedeák majdnem 50%-al triplázott, és a mezőnykosarakat tekintve is 45 kísérletéből 32 is pontos volt, egyúttal csak 12 eladott labdával játszotta végig a mecset, szemben a pécsi 17-el, de ami igazán döbbenetes, az az asszisztok mutatta különbség, 29 alkalommal szolgálták ki társaikat a szegediek, míg a Pécs összesen 15 gólpasszt tud felmutatni, igaz, a lepattanócsatát megnyerték a baranyaiak. Bár akadtak kiemelkedő egyéni teljesítmények, de csapatként múlta felül ellenfelét a Szedeák: ezzel együtt is Marko Boltic és Ivan Lilov kiemelkedett a mezőnyből, előbbi 32 perce alatt ért el 13 pontos, 13 gólpasszos dupla-duplát, de volt még négy lepattanója, három szerzett labdája és négy kiharcolt faultja is az irányítónak. A bolgár válogatott a mezőny legeredményesebb játékosa volt a maga 22 pontjával, három lepattanója, négy szerzett labdája és öt gólpassza is volt a meccsen egy blokkja mellett. Nenad Sulovic sem sokkal maradt el két csapattársától: a center 20 percet játszott, ez alatt 15 pontig, három lepattanóig és négy gólpasszig jutott. Andrija Ciric 11 pontot szerzett 27 pályán töltött perce folyamán, nyolc lepattanójánál senki sem szedett többet, és volt még három gólpassza is. A kezdőötös ötödik tagja, Juhos Levente 7 pontig jutott 20 perc alatt, három lepattanó és ugyanennyi gólpassz fűződik a nevéhez. Remekül szállt be a meccsbe Révész Ádám, aki 16 pontot szerzett 17 perce alatt, de a cserék közül nyolc pontot tudott hozzátenni Bán Tibor, míg Filipovics Márkó ugyan nem szerzett pontot 11 perce alatt, de volt két lepattanója. Vágvölgyi Ákos hét percet kapott Nikola Lazictól, ez alatt két kosara volt, a végén beálló Varga Ákos-Bonifert Bendegúz-Kovács József trió közül pedig utóbbi egy triplával tett hozzá a Pécs elleni sikerhez. A vendégek közül Supola Zoltán nyújtott igazán extrát: 20 pontja mellett három lepattanót és egy gólpasszt, valamint négy kiharcolt faultot jegyezhettünk fel nála.

 

Férfi kosárlabda NB I/A, középszakasz, középház, 3. forduló

Naturtex-SZTE-Szedeák – PVSK-Pannonpower 99 – 73 (31-14, 31-14, 17-23, 20-22)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Benczur Tamás, Pozsonyi László, Fodor Attila (Gencsev Plámen).
Szedeák: BOLTIC 13, LILOV 22/9, Ciric 11/9, Juhos 7, SULOVIC 15. Csere: RÉVÉSZ 16, Filipovics -, Bán 8/6, Vágvölgyi 4, Bonifert -, Varga Á. -, Kovács J 3/3. Vezetőedző:Nikola Lazic.
Pécs: Nelson 8/3, SUPOLA 20/6, Smith 4, Budimir 2, Sejfic 14. Csere: Halász 3, Bíró 13/6, Harazin -, Demeter 7/3, Dragasevic 2. Vezetőedző: Csirke Ferenc.
Kipontozódott: Bán (36′).

Nikola Lazic: 

“Gratulálok a csapatomnak, az első negyedben döntöttük el a meccset. Sok energiával játszottunk, teljesen megérdemelten nyertünk. A harmadik meccsünket játszottunk egy hét alatt, jól reagáltunk a szerdai vereségünk után. A legfontosabb, hogy főleg védekezésben megint jó ritmusban játszottunk, dobtunk néhány könnyű pontot, innen minden könnyebb volt.”

Révész Ádám: 

“Nagyon örülök neki, hogy behúztuk ez a meccset. A Pécsnek nem volt jó napja, de a végsőkig küzdöttek. A Kecskemét elleni meccs egy jókor jött pofon volt nekünk, az első perctől kezdve a végéig hajtottunk.”

Csirke Ferenc: 

“Gratulálok a Szegednek, nagyjából az első negyedben eldőlt a meccset. Remélem, most nekünk jött jókor ez a pofon, mert a jövő héten fontos meccseink lesznek. Nem szeretnék senkit megsérteni, de biztos lesznek belső beszélgetések, némelyektől egy nagyon kevés, főleg mentalitásban. Megint azért lett ekkora különbség, mert kívülről az látszott, hogy a Szeged jobban akarja a győzelmet, az nem sportember, aki nem tesz meg mindent a győzelemért. Nem megengedhető, hogy úgy kezdjünk, hogy a hatodik percben ki kell kérjem a második időmet. Már áprilisban járunk, de folyamatosan ezeket nyilatkozom, így el kell gondolkozni, hogy képesek-e erre ezek a játékosok. Megint 99 pontot kaptunk úgy, hogy tíz büntetőt dobott a Szeged, ez megengedhetetlen. A februári vereség után összeszedte magát a csapat, remélem, ez most is így lesz. Túlzottan nyugodtak vagyunk attól, hogy van két-három meccs előnyünk, lehet, a játékosok izgulni akarnak a végén.”

Demeter Attila: 

“Gratulálok a Szegednek, elsősorban a mentalitásunkkal volt probléma. A rossz védekezésünk mellett a támadásainkkal is volt probléma, de mennünk kell tovább, hiszen fontos meccsek várnak ránk. Különleges érzés nekem itt pályára lépnem, jó érzéssel töltött el, hogy ennyit játszhattam.”

 

Sajtótéjékoztató:

 

szedeak-pecs001kf
szedeak-pecs002kf
szedeak-pecs003kf
szedeak-pecs004kf
szedeak-pecs005kf
szedeak-pecs006kf
szedeak-pecs007kf
szedeak-pecs008kf
szedeak-pecs009kf
szedeak-pecs010kf
szedeak-pecs011kf
szedeak-pecs012kf
szedeak-pecs013kf
szedeak-pecs014kf
szedeak-pecs015kf
szedeak-pecs016kf
szedeak-pecs017kf
szedeak-pecs018kf
szedeak-pecs019kf
szedeak-pecs020kf
szedeak-pecs021kf
szedeak-pecs022kf
szedeak-pecs023kf
szedeak-pecs024kf
szedeak-pecs025kf
szedeak-pecs026kf
szedeak-pecs027kf
szedeak-pecs028kf
szedeak-pecs029kf
szedeak-pecs030kf
 
 
Forrás: szegedma.hu
Forrás: 
SZTE-SZEDEÁK