Győzelem! Nyilatkozatok, fotók, statisztika....

Végig vezetve, nagy fölényben kosárlabdázva győzte le a Vasast Nikola Lazic együttese.

Az első negyed egy egyszemélyes Sulovic-showal indult, a légiós a Szedeák első hat pontját magára vállalta, egyszerűen nem tudták tartani a Vasas védői a festékben, ám 8-3-s szegedi vezetést követően felzárkózott a fővárosi gárda, sőt Thompson büntetőivel 12-11-nél át is vette a vezetést. Nem kosárlabdázott jó ritmusban ebben a játékrészben a Szedeák és Horváth Ákos triplája után úgy tűnt, hogy vendég vezetéssel mehetnek az első pihenőre a csapatok, ám Lilovnak még sikerült kiegyenlítenie, így 21-21-el zárult az első játékrész. A második negyedre érezhetően sebességet váltott védekezésben a Szedeák, és egy 10-4-es etappal el is húzott kicsit ellenfelétől. Két perccel a nagyszünet előtt először alakult ki tízpontosnál angyobb differencia a felek között, a Vasas sok labdát adott el a mérkőzésnek ebben a szakaszában, a hazaiak pedig rendre meg is büntették ezeket a hibákat, a félidőben már 49-33-ra vezetett Nikola Lazic együttese és nagyjából el is döntötte a találkozót. A Vasas persze nem adta fel, de továbbra is több hibát vétettek a vendégek, így nem igazán sikerült faragni a közben húszra növekvő hátrányukat. A mérkőzés végén Nikola Lazic már lehetőséget adott a fiataloknak is, így a 16 éves Varga Ákos és a 21 éves Kovács József is bemutatkozhatott az élvonalban. Összességében egy negyed kivételével uralta a mérkőzést a Szedeák és nagyon magabiztosan vágott vissza a decemberi budapesti vereségért. Folytatás csütörtökön a címvédő Szolnok otthonában.

Ami a statisztikát illeti

A mezőny legjobbja Nenad Sulovic volt a mai estén, ő adta meg az alaphangot az első támadásoknál, végül 20 pontig jutott, egészen pazar mezőnyszázalékkal: kilenc kétpontos kísérletéből hetet értékesített, távolról pedig egyenesen száz százalékkal tüzelt, két hármast emelt rá és mindkettő a gyűrűben kötött ki. Ezen felül leszedett nyolc lepattanót, kiosztott hét gólpasszt, emellé pedig talán belefér az öt eladott labdája is. Összességében 33-s VAL-t szorgoskodott össze, amivel kiemelkedett ma mindenki közül. A Szedeák egyébként is remekül dolgozott ami a dobásokat illeti, Nikola Lazic csapata 54.1 %-os mezőnymutatóval fejezte be a találkozót, ezzel szemben a vendégek csupán 44.2 %-al tüzeltek mezőnyből. Az eladptt labdák tekintetében nem alakult ki akkora különbség, bár sem a szegedi 16 sem a vendégek 19 elszórt labdája nem túl kevés. A vendégeknél is akadt azért jó teljesítmény, Thompson 18 ponttal csapata legeredményesebbjeként zárt, ám öt mezőnykosarához tizenkét kísérletre volt szüksége. Csapattársa Wright viszont úgy ért el 15 pontot, hogy kilenc rádobásából hét is a szegedi gyűrűben kötött ki, de összességében senki nem nyújtott igazán extrát az angyalföldiektől.

Férfi kosárlabda NB I/A, 24. forduló

Naturtex-SZTE-Szedeák – Vasas Budapest 92-70 (21-21, 28-12, 20-14, 23-21)
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok 600 néző. Vezette: Györffy P. A., Gál J., Balogh Gy. (Bogárdi J.).
Szedeák: BOLTIC 14, Lilov 11/3, CIRIC 24/15, Juhos 12, SULOVIC 20/6. Csere: Bán 4, Wirth 7/3, Filipovics, Vágvölgyi, Bonifert B., Varga Á., Kovács J. Vezetőedző: Nikola Lazic.
Vasas: Taylor 8, Katona R. 5/3, Horváth Á. 12/6, Thompson 18/3, WRIGHT 15. Csere: Moravcsik 1, Pacher 4, Garamvölgyi 5, Faragó 2, Boros, Peringer, Andrássy. Vezetőedző:Sárosi Bulcsú.

Nikola Lazic: 

“Szeretnék gratulálni a csapatomnak, tudtuk hogy nem lesz könnyű mérkőzés, hiszen a Vasas jó csapat. A szerda-szombat ritmusban nem könnyű felkészülni a mérkőzésekre, és nem is kezdtünk jól, főleg védekezésben. Összeségében megérdemelten nyertünk, van még két mérkőzés az alapszakaszból, Szolnokon szeretnénk egy jó meccset játszani csütörtökön.”

Nenad Sulovic: 

“Elsősorban szeretném megköszönni a szurkolóknak a fantasztikus atmoszférát, másodszor gratulálok a csapatnak. Nem volt túl sok időnk felkészülni az összecsapásra, a Vasasnak pedig jó játékosai vannak, és egyáltalán nem mutatja meg a tabellán elfoglalt helyezésük a valós erejüket. Dolgozunk tovább, a Szolnok ellen nem lesz könnyű dolgunk, de szeretnénk egy jó mérkőzést játszani.”

Wirth Ádám: 

“Nagyon kemény mérkőzés volt belülről, nem kezdtünk jól védekezésben, nem játszottunk olyan ritmusban ahogy szoktunk, több eladott labdánk is volt magunkhoz képest, de végül sikerült feljavulnunk és nyernünk.”

 

Sárosi Bulcsú: 

“Gratulálok a Szegednek, elég korán eldőlt ez a találkozó. A Szolnok elleni meccs után nem sikerült felfrissülnünk és nem tudtuk a saját játékunkat játszani.”

Horváth Ákos: 

“Gratulálok a Szegednek, az elejétől azt kaptuk tőlük amire számítottunk, mégsem tudtunk megfelelően reagálni. Szépen, türelmesen végigjátszották a támadásaikat, mi pedig talán túlságosan egyénileg szerettük volna megoldani a támadások befejezését és talán ettől kicsit görcsösen is játszottunk.”

szedeak-vasas001kf
szedeak-vasas002kf
szedeak-vasas003kf
szedeak-vasas004kf
szedeak-vasas005kf
szedeak-vasas006kf
szedeak-vasas007kf
szedeak-vasas008kf
szedeak-vasas009kf
szedeak-vasas010kf
szedeak-vasas011kf
szedeak-vasas012kf
szedeak-vasas013kf
szedeak-vasas014kf
szedeak-vasas015kf
szedeak-vasas016kf
szedeak-vasas017kf
szedeak-vasas018kf
szedeak-vasas019kf
szedeak-vasas020kf
szedeak-vasas021kf
szedeak-vasas022kf
szedeak-vasas023kf
szedeak-vasas024kf
szedeak-vasas025kf
szedeak-vasas026kf
szedeak-vasas027kf
szedeak-vasas028kf
szedeak-vasas029kf
szedeak-vasas030kf
 Forrás: szegedma.hu
Forrás: 
SZTE-SZEDEÁK