Győzelem a MAFC ellen

Első hazai edzőmeccsén 78-70-re nyert tegnap a Naturtex-SZTE-Szedeák NB I A csoportos férfi kosárlabdacsapata a szintén élvonalbeli MAFC ellen. A szegedi együttesben több új arc is feltűnt.

Naturtex-SZTE-Szedeák–MAFC 78–70 (20–17, 19–18, 16–15, 23–20)
Férfi kosárlabda felkészülési mérkőzés. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 250 néző.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 3/3, Bonifert, Csirics 12/6, Juhos 30/9, Sulovics 14. Csere: Meleg 5/3, Révész 4, Varga Á. 8/6, Kovács J., Szatmári 2, Goldring, Mayer.  Vezetőedző: Andjelko Mandics.

Több mint négy hónap után játszott újra mérkőzést az újszegedi sportcsarnokban a Naturtex-SZTE-Szedeák NB I
A csoportos férfi kosárlabdacsapata. Április végén a Kaposvárt verték bajnokin, tegnap pedig a szintén az élvonalra készülő MAFC-ot múlták felül 78–70-re edzőmeccsen. Ez volt a szegediek harmadik felkészülési mérkőzése, korábban Szolnokon és Szabadkán is kikaptak az új trénerrel, Andjelko Mandiccsal.

Új arcokkal is megismerkedhettek a találkozóra kilátogatók, nézzük őket sorban! Ahogy már megírtuk, Josh Fortune vasárnap megérkezett a csapathoz, ám az amerikai hátvéd egyelőre csak melegítőben ült a kispadon. Neki csütörtökön Kecskeméten, majd pénteken és szombaton a pécsi felkészülési tornán kell bizonyítania, hogy megéri végleg szerződtetni.

Az épp a MAFC-tól igazolt Kovács Ádám sem játszott, egyelőre pihenőt kapott a tajvani Universiade után. Ott volt viszont a pályán, méghozzá a kezdőcsapatban a Honvédtól érkező Kerpel-Fronius Gáspár, aki a Szedeák második számú irányítója lesz a szezonban. A 19 éves kosaras kifejezetten a Szegedi Tudományegyetem miatt igazolt a Szedeákhoz, a neve pedig onnan lehet ismerős, hogy bátyja, Kerpel-Fronius Balázs évek óta élvonalbeli játékos.

Szintén az egyetem csábította Szegedre a 18 éves Goldring Bencét Bajáról, valamint a 19 esztendős Mayer Ákost Tiszaújvárosból, mindketten azért küzdhetnek, hogy a felnőttek között is számítson rájuk a vezetőedző. Apropó, Mandics: az új trénerről azt hallani, hogy sokkal lazább, mint elődje, Nikola Lazics volt, ami jót tett az öltözői hangulatnak.

A „régiek" közül egyébként különböző okok miatt Marko Boltics, Wirth Ádám, Vágvölgyi Ákos és Mike János csak civilben ült a kispadon, azaz igencsak tartalékos volt a Naturtex, ám így is megnyerte az első hazai felkészülési meccsét. Folytatás csütörtökön, Kecskeméten. 

 
Forrás: delmagyar.hu
Forrás: 
SZTE-SZEDEÁK