Budafok: Ezúttal nem bírtunk az MTK-val

Az erős kezdés és Tursics parádés játéka sem ellensúlyozta a széteső védekezésünket, megérdemelten nyert a vendégcsapat.

A mérkőzés első pontjait az MTK szerezte egy szerencsés hárompontos formájában, majd büntetőből is eredményesek voltak a vendégek, ezt követően viszont egy 12-0-s rohanást produkáltunk – időt is kért Bódi Ferenc. Az MTK ennek ellenére is sorra hibázta el a dobásait (első kilenc triplájukból csak egy volt sikeres), így az előnyünk szépen lassan kétszámjegyűre duzzadt: a negyed végén 26-13-as budafoki vezetést mutatott az eredményjelző.

A második felvonást a törökbálintiak kezdték jobban, de a tudását már az első negyedben is meg-megcsillogtató Tursics vezetésével erre még volt válaszunk: az irányító előbb gyönyörű gólpasszt adott Horváthnak, majd emberrel a nyakán vert be egy hármast, végül ugyanezt megismételte azzal a különbséggel, hogy ketten repültek rá a dobás pillanatában – mindhiába, a labda ugyanis így is utat talált a gyűrűbe. A védekezésünk ugyanakkor eléggé szétesett, az ellenfél pedig megtalálta a dobóformáját, sültek a vendég-kezek a triplavonalon túlról is, támadásban pedig egymás után többször is eladtuk a labdát. Az MTK újabb felzárkózási kísérlete így már sikerrel zárult: 36-36-nál utolért minket, a félidőre pedig a vezetést is megszerezte a kék-fehér alakulat (37-39).

A fordulást követően ismét egy Tursics-triplával kezdtünk, majd Lados is bedobott egy távolit, de a vendégek közeli, sokszor támadólepattanóból szerzett kosarakkal tartották velünk a lépést. A negyed közepén újfent Tursics villant, 3+1-es akciójával egy lélegzetvételnyi előnyhöz jutottunk, de a játékrész második fele az MTK-é volt – Kiss utolsó másodperces ziccere ellenére hátrányból futhattunk neki a záró negyednek (58-59). Itt sajnos megint gyengén, 0-6-tal indítottunk, és bár az igazán parádés napot kifogó Tursics bravúrkosaraival egy ideig még meccsben voltunk, a védekezésünkbe rengeteg hiba csúszott – a végére az MTK magabiztos, 15 pontos előnyt épített ki magának, és megérdemelten nyerte meg a találkozót.

BUDAFOK – MTK Törökbálint 67-82 (26-13, 11-26, 21-20, 9-23)

Forrás: 
budafokbasket.hu