Beharangozó: NBI/B – 19. forduló

Rangadó akad a mostani hétvégére is: a MAFC az OSE-t fogadja, míg a Veszprém a BKG vendége lesz.

Nyíregyháza Blue Sharks – MTK Törökbálint 73-66 (21-21, 26-12, 15-19, 11-14)

A nyíregyházi nevelésű Jakab Péter kitűnő dobóformájával (29/15 pont, 4 lepattanó, 3 szerzett labda) megszorongatta esélyesebb házigazdáját az MTK együttese, csak a második negyedben tudtak ellépni a triplákat a nagyszünetig 60 %-al értékesítő Kék Cápák. Bazsó (16/9 pont, 12 lepattanó, 2 szerzett labda) és Harmon (17/9 pont, 4 lepattanó, 3 eladott labda) vezérletével potyogtak a kinti kosarak, de miután a fordulást követően Tóth Gergelyt elvesztették kisebb sérülés miatt a hazaiak, a Törökbálint pedig jól védekezett a periméteren, elvéve a külső dobásokat, kezdett szorosabbá válni a találkozó. A hátsó alakzatával a Nyíregyházának sem volt gondja, ez segítette át őket a kisebb holtpontokon, és bár közeledett az MTK a fordításra nem volt reális esélye.

Legjobb dobók:

Nyíregyháza: Harmon 17/9, Bazsó 16/9

MTK: Jakab P. 29/15, Bihari 16/3

*****

MTK Törökbálint (10., 5-12) – MEAFC-Miskolc (9., 6-12) (vasárnap, 19:15)

Ha nem is az élboly csapataihoz hasonló kaliberű, de mindenképp rangadónak számító csata vár a felekre Törökbálinton, hiszen mindkét együttes harcban van a rájátszást érő hely(ek)ért. Féltenünk egyik csapatot sem szabad, mindkét gárda előszeretettel dobja mélyvízbe fiatal játékosait is, ami esetenként sok hibához, de mindenképp egy jó tempójú mérkőzéshez vezethet.

A hazai pálya az MTK felé billenti a mérleg nyelvét, az élcsapatok is megizzadtak Bihariék vendégeként, de a Miskolc múlt héten bebizonyította, hogy tartalékosan is képes nagyhalat fogni (BKG), így abszolút nyílt találkozó elé nézhetünk.

Forrás: 
Kezdő5.hu