Vasas: Három lehetőségből sikerült

MTK Törökbálint- Vasas Akadémia 78-80  ( 17-16, 26-20, 16-23, 19-21)

Faragó Péter vezetőedző beszámolója:

A meccs előtti felkészülés szerintem jól sikerült, nem tudott meglepni minket az MTK a zónával. Azt gondoltam, hogy csak akkor veszik elő, ha bajban vannak. Nem így történt, a mérkőzés elején már azzal kezdtek. Nem lepődött meg a csapat, ellenben engem megleptek, milyen lassan hoztuk át, álltunk fel. 6-6-ig mindenre volt válaszunk. Ezután, éreztem hogy ha ez ilyen sebességgel megy tovább, akkor bajban leszünk. Nem volt védőlepattanónk, indítás és lendület hiányzott ezen részben a csapatunkból. Az MTK támadások nagy része a 17-24 másodperc közötti időben ért véget, állóhelyes demoralizáló triplával, amelyeket az első és a második félidőben csapatszinten 52!! %-al dobtak. Lógó karokkal closeoutoltunk, egyszerűen rossz volt nézni a lassúságot. Egyértelműen az MTK-nak kedvezett a mérkőzés. A második félidőben megváltozott a játék képe. Félidőben megbeszéltük, hogy a harmadik negyed közepéig egalizálunk, majd a vezetést megszerezve, némi emberfogásra és kapkodásra kényszerítjük őket. Ezek a dolgok meg is történtek. Szinte hihetetlen módon tartották magukat a hazaiak még mindig jórészt a kétségbeesett támadóidő végén eleresztett triplákkal, amelyek sorban hullottak be. Ezzel együtt, már nem kapkodtunk, remek védekezések után rendre jó döntéseket hoztunk. A 35. percben, 66-74-nél mi támadtunk, eldőlhetett volna a meccs először. A 39. percben, 65-68-nál még egyszer. Így védekeznünk kellett, ám az utolsó védekezésben  annyira impresszíven védekeztünk hogy az MTK egyszerűen nem jutott üres dobóhelyzethez. Így azt hiszem, hogy joggal mondhatjuk, hogy megérdemelt győzelmet szereztünk. Ma védekezni kellett érte. Bármilyen meglepő, a 78 kapott pont ellenére igen jól működött a védekezésünk a meccs nagy részében. A szakmai, egymás között megbeszélt dolgokat nagyrészt végrehajtotta a csapat. Két gratuláció jár még a mai napért. Gratulálok Bódi Ferencnek, mert otthon és idegenben is veszélyes gárdát alakított ki, a tavalyinál gyengébb keretből, kimondottan kedvelem az ő munkáját. A másik gratuláció pedig magunknak jár, egy nehéz meccset hoztunk el idegenből, mutatva a csapat erejét.

Kiemelendő teljesítmények és kulcs megoldások:

Katona Robi ma, szenzációs 25 pontos, 78%-os triplamutatós estét tett le. Faultproblémái és fegyelmezetlensége miatt kevesebbet lehetett a pályán ,de döntő érdemei voltak a győzelemben és betegen is vállalta a játékot. Az MTK zónavédekezése ellen kulcs volt, hogy betalált.

Moravcsik Áron ma, szolid teljesítményt nyújtva jutott el 13 pont sés 8 gólpasszig, amihez most már csak 1 eladott párosult. A második félidő elején szerzett triplája energiákat adott a felzárkózáshoz.

Kozma Norbert ma, a kispadról bejött és lendületet, gyorsaságot adott a csapatnak, hibátlanul és agresszívan játszott, abszolút kulcsszerep volt a mai meccsen az övé. 13 perc alatt 15-val és 100%-os közeli.

Kelenföldi Domi és Kovács Bubu és Steier Bence a mai napon összességében remek védőmunkát végeztek és teljes mértékben elvették Bihari 1:1 lehetőségeit, végig zavarva őt, 9/3 közelibe kergették, maradéktalanul végrehajtva azt amit kértem.

Sólyom Boti a mai napon óriási lendülettel szállt be, és Norbihoz hasonlóan végig kulcsszerepe volt a csapat győzelmében. Támadásban agresszív és pontos volt, kulcs triplája is volt a negyedik negyed elején.

Gratulálok a csapatnak, hétfőn folytatás a Kaszások pályán a Honvéd ellen.

Forrás: 
vasasbasketball.hu