A nyeretlen Nyíregyháza otthonában hagyta veretlenségét a Veszprém

Több igen izgalmas összecsapást láthattak a nézők a férfi másodosztályban a múlt hét végén. A MAFC izgalmas, szoros csatában vette el a MEAFC veretlenségét Miskolcon, a BKG pedig a rendes játékidő nagy részében futva az eredmény, s vendéglátója, az MTK után kétszeri hosszabbításban győzött. Salgótarjánban egyetlen pont döntött a hazaiak javára a Honvéd ellenében, a Baja viszont simán verte a Vasast, a Budafok pedig közel 30 ponttal győzött Pécsett. Az eddig veretlen Veszprém kikapott Nyíregyházán.

MTK-Elite Basket - BKG-Príma SE 101-107 kétszeri hosszabbítás után
 
Jakab Péter (22/6 pont, 6-6 lepattanó és szerzett, 9-9 gólpassz és eladott labda) vezérletével az MTK állva hagyta a rajtnál "beragadó" BKG csapatát, 10-2-es "repülőrajttal" indítottak a hazaiak, s ennek köszönhetően 11 ponttal nyerték a nyitó etapot. A másodikra összekapta magát a szigetszentmiklósi együttes, s légiósa, Nick Allen (33 pont, 11 lepattanó, 3 blokk) vezérletével a 18. percben 1 pontra feljött. Ez azonban sokat kivehetett a vendég játékosokból, a félidő 8-2-es hazai rohammal és 7 pontos MTK-vezetéssel zárult. Szünet után Horváth Barnabás (13/9 pont, 3-3 eladott labda és gólpassz) és Takács András (13 pont, 7 lepattanó, 3 gólpassz) jóvoltából volt 10 pontos is a hazai előny, de a Nagy-fivérek, Botond (25/6 pont, 5 lepattanó, 7 szerzett, 6 eladott labda, 12 gólpassz) és Benedek (17/9 pont, 4-4 lepattan és gólpassz, 5 szerzett labda) 5 pontra visszahozta a BKG-t.
 
Az etap végén 8 ponttal "ment" a hazai együttes, amelyben Szatmári Zsombor (10 pont - 13 mezőnykísérlet -, 8 lepattanó) és Czakó Tamás (10 pont, 3 lepattanó) villogott. A záró etapban a BKG megkezdte ellenfele üldözését, s ezt oly sikeresen tette, hogy Bán Tibor (11/3 pont) büntetőivel a hajrában át is vette a vezetést, de a rendes játékidő végén Nagy Szabolcs (12/9 pont, 7 lepattanó, 3 gólpassz) hosszabbításra mentette a mérkőzést a hazaiaknak. A ráadásban váltva vezettek a felek, a végén Farkas Dániel (12/9 pont, 6 lepattanó) ismét hosszabbításra mentette a meccset az MTK-nak. Még a 48. percben is döntetlen (99-99) volt az állás, a második hosszabbítás hajrájában aztán a Nagy-fivérek egy 8-2-vel a vendégeket vezették győzelemre egy remek találkozón. A hazaiak 45-35-re megnyerték ugyan a lepattanóharcot, de ezt az agresszívebb, kosárra törőbb játéka révén kétszer annyi (11/16, illetve 28/32) büntetőjével kompenzálni tudta a BKG.
Forrás: 
hunbasket.hu