Nehéz hétvégéjük volt az élcsapatoknak

Alaposan megszenvedtek a győzelmekért az NB I B piros csoportjának élcsapatai - már amelyek nyertek. A Veszprém saját pályáján csak nagy nehezen "gyűrte le" az MTK együttesét, a Nyíregyháza pedig hosszabbítás után diadalmaskodott Nagykőrösön. A MAFC közel 20 ponttal vezetett, végül mégis kikapott Budafokon. Nagy és színvonalas csatát hozott a másfél évvel ezelőtti finálé visszavágója, a TF-BP ezúttal is legyőzte a Vasast. Remek első félideje után a hajrában voltak "meleg" pillanatai a Bajának, de legyőzte a MEAFC-ot.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - MTK-Elite Basket 86-83
 
Érdekes, fordulatos mérkőzés volt, amelyen az első negyed végén 3, a második közepén pedig 8 ponttal, Jakab Péter (19/9 pont, 6 lepattanó, 4 lepattanó, 3 gólpassz), a veszprémi kötődésű, dupla-dupláig jutó Takács András (16 pont, 10 lepattanó), Farkas Dániel (11/9 pont, 4 lepattanó) és Nagy Szabolcs (11/9 pont) eredményes játéka révén még a vendég MTK állt jobban.
 
A 28. és a 34. perc között azonban a Szabó Pétert és Völgyi Marcellt is nélkülöző hazaiak debütáló légiósuk, Michael McCall (19/9 pont, 4 lepattanó, 3-3 gólpassz és eladott labda), Madár András (15/3 pont, 6 lepattanó, 3 gólpassz), Medve Máté (13/3 pont, 5 lepattanó, 3 szerzett labda), Kovács Ádám (12 pont, 10 lepattanó) és Füzi Róbert (12 pont, 5 lepattanó) eredményességére építve egy 24-9-es rohammal 7 ponttal elléptek.
 
Az MTK azonban nem tört meg, tartotta a lépést a hazaiakkal, a záró etapban többször is megközelítette a hazai gárdát. A végjátékban is "kivágtak" a vendégek egy 7-0-t, amivel 2-re felzárkóztak, de a rutinosabb játékosok alkotta hazaiak úrrá lettek a kritikus szituációkon, s ha a vártnál jóval nehezebben is, de nyertek.
 
Forrás: 
hunbasket.hu