NBI/B: Drámai végjátékban TF-siker a fővárosi rangadón

Odahaza csak a Nyíregyháza-Vasas duó ünnepelhetett győzelmet a Piros csoportban, utóbbi ráadásul idén már másodszor győzte le a listavezető OSE-t. Miskolcon törte meg rossz sorozatát a Győr, a Nagykőrös Békésen, az MTK Pécsett aratott sikerével kapaszkodik a rájátszás felé, a TF a Honvéd pályáján fordított nagy hátrányból.

PVSK-Kronosz Kiadó - MTK Törökbálint 57-66 (19-12, 15-27, 15-14, 8-13)

Hiába Dragasevic hibátlan dobóteljesítménye (22/9 pont, 7/7 mezőny, 5/5 büntető), mégis a támadásait fogta meg a pécsieknek a sorozatban ötödik sikerét elkönyvelő MTK, amely így komoly esélyt teremtett magának a rájátszásba jutásra. Tette mindezt Szabó, és a már régóta az oldalvonal mellé kényszerült Mohay nélkül, remek utolsó negyedbeli védekezésével.

Jakab (21/12 pont, 3 lepattanó, 3 szerzett labda) remekül mozgott és fontos kosarakat szerzett az egész mérkőzésen, de ugyanez elmondható a padról érkező Bihariról (13 pont, 6 lepattanó) is, vezérletükkel a két páros negyedben tudta eldönteni a találkozót a törökbálinti együttes, előbb a támadóoldalon, majd a záró etapban a hátsó alakzatban mutatott teljesítményükkel.

Az extrán terhelt PVSK játékosok (NB1/B, U20, NB1/A) ezúttal nem tudtak ritmust találni hazai környezetben sem, elmaradt a szokásos kosáreső a végjátékban, így pedig kénytelenek voltak átengedni a két pontot a nagyot küzdő MTK-nak.

Legjobb dobók:

PVSK: Dragasevic 22/9, Berkics 14/12, Krnjajski 10

MTK: Jakab P. 21/12, Bihari 13

Forrás: 
Kezdő5.hu