Teljes a felsőház mezőnye

A TF elleni hazai vereségével biztosította be helyét a rájátszásban az MTK együttese, így megvan a nyolc csapat névsora, akik a feljutásért küzdhetnek az idei kiírásban. A helyezéseken kívül már csak a keleti alsóház elkerüléséért folyik nagy csata, ott a Békés és az Eger küzd a nyolcadik pozícióért.

MTK Törökbálint - Tehetséges Fiatalok-Budapest 77-80 (19-13, 28-20, 11-24, 9-10, 10-13) – hosszabbítás után

Meghozta a várt izgalmakat a két csapat ütközete, hiába vezetett az MTK 20 percnyi játékot követően biztosnak tűnő 14 ponttal, a térfélcsere után nagyon megállt Szarvas Gábor alakulata, a TF pedig szívósan visszaküzdötte magát a mérkőzésbe. A végjátékban nem tudtak dönteni a felek, így jöhetett a hosszabbítás, ahol a vendégek kerültek előnybe, de az utolsó percre itt is egállal fordultak a felek.

A Mehmedovics-legények jöttek ki szerencsésebben a végén, de annak ellenére, hogy a győzelemnek örülhettek, mégis keserédes szájízzel távozhattak, mivel legalább öt ponttal kellett volna nyerniük, hogy még legyen esélyük megelőzni az MTK-t a tabellán, így viszont Nyugaton is kialakult a felsőház mezőnye.

Legjobb dobók:

MTK: Horváth K. 18/9, Boinitzer 18/3, Szabó T. 16, Jakab P. 11/3
TF: Szobi 22, Somogyfoki 14/3, Beák 13/9

Forrás: 
Kezdő5.hu