Megégett az Oroszlány Törökbálinton

Váratlan vereségbe szaladt bele az OSE az MTK otthonában, de nem sokon múlt a Veszprém fiaskója sem, de végül ők megmenekültek a Honvéd szorításából. Rangadót nyert a MEAFC a Budafok ellen, csak úgy, mint a BKG a tavalyi döntős Vasassal szemben, a MAFC pedig könnyedén hozta el a győzelmet Nyíregyházról. Meglepetésre kikapott Sopronban az Újpest, a Vásárhely pedig Egerben botlott.

MTK Törökbálint – OSE Lions 73-70 (22-9, 17-24, 21-21, 13-16)

A Honvéd elszalasztott bravúrjával a forduló meglepetése így Törökbálintra került, ráadásul tovább növeli az MTK győzelmének értékét, hogy mindezt a Bihari-Berneczei páros nélkül érte el Bódi Ferenc legénysége. Álomszerűen kezdődött hazai szempontból a mérkőzés, Horváth Barnabás triplái (20/18 pont) adták meg az alaphangot a 22-9-es nyitányhoz, és bár zárkózott az Abell (22/3 pont, 11 lepattanó, 11 kiharcolt fault) fémjelezte OSE, a legfontosabb pillanatokban szerzett kosarakkal így is tartotta vezetését a házigazda. Nagy szerepet játszott ebben a tripla-dupla közelben pattogtató Jakab Péter (15/3 pont, 8 lepattanó, 2 szerzett labda, 2 eladott labda, 10 kiharcolt fault, 8 gólpassz), valamint a palánk közelében nagyot melózó Nagy Szabolcs (11/9 pont, 7 lepattanó), de a padról Bognár (12 pont) is fontos pillanatokban talált be.

Az Oroszlány az akadozó fogaskerekek ellenére nem adta fel a párharcot, többször visszajött látótávolságon belülre, sőt a hajrában, Abell három büntetőjével megnyílt a lehetőség az egyenlítésre. A vendégek légiósa azonban csak kettőt küldött a helyére, Jakab a túloldalon nem hibázott a vonalról, és bár még két kísérlete is volt a 6,75-ön túlról az OSE-nek a hosszabbításra, egyik sem ért célba, így országos meglepetésre nyert az MTK együttese.

Legjobb dobók:

MTK: Horváth B. 20/18, Jakab P. 15/3, Bognár 12, Nagy Sz. 11/9

OSE: Abell 22/3, Illés 11

Forrás: 
Kezdő5.hu