NB I/B: A Honvéd folytatta nyerő szériáját

A MAFC 10-es győzelmi sorozata után a másik fővárosi együttes is tovább menetel - a Győr egyre közelebb a rájátszáshoz a Zöld csoportban.

MTK-Elite Basket - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 64 - 89 (12-25, 27-20, 15-22, 10-22)

A veszprémiek ugyanolyan magabiztossággal hozták ezt a meccset, mint a legutóbbi mérkőzésüket, s egyre inkább az látszik, hogy az edzőváltás és a megannyi játékoscsere a keretben meghozta azt, hogy működőképes csapat lehessen a HOYA-nál - a követező kérdés az lesz, hogy a közvetlen riválisok ellen ez mire lehet elég, de az biztos, hogy tudott gyakorolni és egy kis önbizalmat meríteni a kupaelsőségről két hete még lecsúszó Lazics-legénység.

Az MTK-nál ezzel eldőlt, hogy a play-out elkerülése a reális cél innentől kezdve, most nem volt igazán a bravúr közelében sem az ebben a kiírásban hazai pályán sokáig elég erősnek tűnő törökbálinti együttes, melynek innentől a (biztos) bennmaradásra kell koncentrálnia - ami a Nagykőrös erősödését elnézve nem lesz egyszerű feladat. A bakonyiak eközben visszaszerezhetik a harmadik helyet a Budafok bukdácsolásának köszönhetően, de rájuk is igen komoly rangadók várnak még a hajrában.

Kiemelendő teljesítmények:

Törökbálint: Jakab Péter (14 pont, 5/5 büntetőből, 5 kiharcolt fault, 4 eladott labda), Szatmári Zsombor (10 pont, 8 lepattanó (ebből 4 támadó), 4 gólpassz)

Veszprém: Madár András (28 pont, 10/13 mezőnyből, 5/8 triplából, 5 gólpassz, 3 szerzett labda, 7 kiharcolt fault - 42 VAL), Guntis Sipolins (26 pont, 12/14 mezőnyből, 11 lepattanó - 36 VAL), Szabó Péter (11 pont, 5/10 mezőnyből, 11 gólpassz)

Forrás: 
Kezdő5.hu