NB I/B: Három derbivel rajtol ma a Piros csoport

Ma este rendezik az alapszakasz első három meccsét a második vonalban, Budafokon, Miskolcon és Törökbálinton is pikáns párosítások lesznek.

MTK-Elite Basket - TF-BP (19:15)

Az MTK edzői poszton is változtatott, hiszen a női NB I/A-s Csatához távozó Bódi Ferenc helyét a Vasas Akadémia tavalyi segédedzője, Horváth Balázs vette át. Ezzel együtt a törökbálintiak karaktere minden bizonnyal hasonló marad, bár a klub legendájának számító Bihari Máté (NB II - Dunaharaszti) pótlása biztos, hogy nem fog könnyen menni akkor sem, ha tudjuk, hogy a posztjára a tavalyi Zöld csoport egyik legjobb játékosát, az Óbudai Kaszásoktól érkező Takács Andrást vitte az Elite. Érkezett a még fiatalként is játszatható Farkas Dániel, akinek az előző évadban volt a Zöld csoportban 9 (!) triplás meccse is volt. A nyíregyházi nevelésű, de tavaly már az Óbudai Kaszások húzóembereként játszó bedobó szintén komoly erősítésnek tekinthető. Az U20-as bajnok Szatmári Zsombor is csatlakozott a gárdához, mely sokak szerint a bennmaradásért küzd majd ebben a kiírásban - erre viszont a felkészülési meccseken már próbált rácáfolni a hajtós, szívós együttes benyomását keltő MTK.

A TF-BP-nél már komplikáltabb a helyzet. Az előző évet az NB I/A-ban töltő fővárosi gárda Beák Gábor kivételével az összes felnőtt játékosát (Szobi Dániel - Nyíregyháza, Filipovics Stefán és Kozma Gergő - Körmend, Buzás Bence - Jászberény, Meleg Gergő - Rátgéber Akadémia, Krnjajszki Borisz - Kaposvár) elvesztette, így pedig egy csapatnyi új embert kellett igazolniuk Sárkány Ritáéknak. A Nyíregyházáról érkező Czura Attila igazi első opció lehet ebben a csapatban, a Bonyhádról Budapestre kerülő Somogyfoki Péter pedig nagyot léphet előre karrierjét tekintve, hiszen itt egy lényegesen erősebb csapat alappillére lehet. Igaz ez a Miskolcról a fővárosba szerződő Kopasz Mártonra és az Oroszlány korábbi játékosára, Kiss Ádámra, valamint a Bajával a Zöld csoportot megnyerő shooterre, Kovács Barnára is. Hátvédben érkezett még Tóth Péter az NB II-es Ceglédből és Vida Zoltán Újpestről, magas posztokon pedig az egyéves veszprémi kitérő után visszaigazoló Kerkai Ákos és az NB II-es Gödöllőből jövő, de A-csoportos tapasztalattal bíró Timkó Norbert jelenthet még erősítést - a 2001-es születésű Pintér Mátéval pedig "fiatal poszton" is erős lehet a szerb vezetőedzőt (Vladimir Vlaski) hozó TF-BP, mely szintén esélyes a Top8-ba jutásra idén.

A derbi esélyese inkább a vendég gárda a nevek alapján, bár a hazai pálya és az összeszokottabb mag/hamarabb megkezdett közös felkészülés könnyen Nagy Szabolcsék oldalára billentheti a mérleg nyelvét.

Forrás: 
Kezdő5.hu
Mérkőzés: 
Stáb: