NB I/B: Az OSE vette el a Veszprém veretlenségét

Mindkét csoport csúcsrangadója izgalmasra sikeredett, az Oroszlány hazai pályán vette el a Veszprém veretlenségét, míg a Vásárhely az utolsó másodpercekben nyert derbit a Kaszások ellen.

Knipl Kft. Bonyhádi KSE – MTK Törökbálint 76-85 (5-22, 21-16, 15-12, 23-14, 7-7, 5-14) – kétszeri hosszabbítás után

Elképesztően fordulatos meccset hozott a kiesés elkerülése ellen vívott alsóházi derbi, a fantasztikusan kezdő MTK a Bihari (22 pont, 9 lepattanó, 4 szerzett labda, 2 eladott labda, 10 kiharcolt fault, 5 gólpassz), Jakab (22 pont, 8 lepattanó, 2 szerzett labda, 4 eladott labda, 12 kiharcolt fault), Nagy (11/3 pont, 9 lepattanó, 4 szerzett labda) trióval az élen 26-5-re lépett meg a második negyed elejéig, de a lassan ébredező Bonyhád a félidőre látótávolságon belülre kúszott vissza.

A fordulás után sem lassítottak a tolnaiak, Pupp Bence (20 pont, 5 eladott labda) és Somogyfoki Szabolcs (18/3 pont, 8 lepattanó, 3 eladott labda) vezérletével fokozatosan tűntették el a hátrányukat, a záró etap előtt be is jöttek újra tíz ponton belülre. A megtört ritmusú MTK nem is tudott jól reagálni az új erőre kapó hazaiak rohamaira és a negyedik negyed elején egy 11-0-s bonyhádi etaphoz asszisztálva át is kellett engedniük a vezetést vendéglátójuknak. Innentől fej-fej mellett haladtak a csapatok, az utolsó perchez érve is egál volt az állás, és bár a Bonyhádnak több labdája is volt a győzelem megszerzésére, se közelről, se távolról, se büntetőből nem tudtak eredményesek lenni.

A forgatókönyv kísértetiesen hasonló volt a hosszabbításban is, azzal a különbséggel, hogy most az MTK-nak volt lehetősége lezárni a meccset, de három kísérletükből egyik sem ért célba, így jöhetett az újabb ráadás. A Bognár két triplájával nyitó törökbálintiak itt az elejétől magukhoz ragadták a kezdeményezést, a Bonyhád még egyenlíteni sem tudott, a végjátékban pedig Jakab büntetőivel biztosította be a győzelmet a Bódi legénység.

Legjobb dobók:

Bonyhád: Pupp 20, Somogyfoki Sz. 18/3, Gébert 10/6

MTK: Jakab P. 22, Bihari 22, Nagy Sz. 11/3, Vámos 11/3

Forrás: 
Kezdő5.hu