A Honvéd Miskolcon is nyerni tudott, újabb MTK-bravúr

A Zöld csoportban hétközi fordulót rendeztek, a Pirosban pedig három rangadót az előző napokban.

MTK-Elite Basket - Vasas Akadémia 63 - 60 (14-20, 19-14, 13-18, 17-8)

A tavalyi edzőtársak párharcát a várakozásoknak megfelelően óriási taktikai csata és komoly fordulatok jellemezték, de végül újabb MTK-bravúrral zárult ez a törökbálinti összecsapás is. A vendégek hiába irányították három negyeden keresztül ezt a meccset, a negyediket egy 16-2-es hét perces szakasszal kezdték Horváth Balázs fiai és ezzel lényegébe véve nem csak, hogy fordítottak, de meg is nyerték a meccset. A zóna ellen produkált 5/28-as triplamutató megpecsételte a Vasas sorsát, mely így továbbra is csupán két sikerrel áll - de Faragó Péter mester szavai alapján egyáltalán nem szegi ez sem önbizalmát, sem kedvét együttesének, mely eddig a összes top csapat dolgát nagyon meg tudta nehezíteni, de a győzelmek egyelőre nem akarnak jönni.

A vendégeknél a 20 esztendős Sólyom Botond egyik legjobb idei teljesítményével lépett elő kezdőként, de az irányítók párharcát Jakab Péter nyerte a vendégek részéről, ez pedig szintén döntő faktornak bizonyult a győzelem szempontjából.

Az MTK így tapad az élmezőnyre és egyelőre úgy fest, hogy messze tudott kerülni a kieső zónától azzal, hogy hazai környezetben eddig bravúrt barvúrra halmoznak Takács Andrásék.

Kiemelendő teljesítmények:

Törökbálint: Jakab Péter (18 pont, 4 gólpassz, 2 szerzett labda, 7 kiharcolt fault4 eladott labda), Nagy Szabolcs (14 pont, 5/10 mezőnyből, 4/6 triplából, 7 lepattanó, 1 blokk), Takács András (9 pont, 12 lepattanó, 2 szerzett labda, 1 blokk, 9 kiharcolt fault - 24 VAL), Szatmári Zsombor (9 pont, 11 lepattanó, 22 VAL)

Vasas: Sólyom Botond (17 pont, 6/11 mezőnyből, 3/5 triplából, 4 lepattanó, 2 szerzett labda), Andrássy Géza (14 pont, 7 lepattanó (ebből 5 támadó), 2 blokk), Moravcsik Áron (10 pont, 3 lepattanó, 4 gólpassz), Debreceni Dániel (8 pont, 14 lepattanó, 2 szerzett labda - 22 VAL)

Forrás: 
Kezdő5.hu
Stáb: