Élcsapatok bukásai felsőházba igyekvő együttesek pályáin

Törökbálinton, a legjobb nyolc közé jutásért küzdő MTK otthonában szenvedett meglepő vereséget az előző fordulóban a listavezető Veszprémet veretlenségétől megfosztó Oroszlány a férfi másodosztály piros csoportjában. A hétvégi forduló rangadóját a MAFC nyerte Nyíregyházán, a Veszprém pedig csak nagy nehézségek árán kerekedett a Honvéd fölé. A BKG őszi idegenbeli sikere után saját pályáján is legyőzte a Vasast, a két, az MTK-hoz hasonlóan a legjobb nyolc közé jutásért küzdő együttes ütközetét pedig a Miskolc nyerte a Budafok ellen.

MTK Törökbálint - OSE Lions 73-70

Nagy meglepetés az előző fordulóban az éllovas Veszprémet veretlenségétől megfosztó Oroszlány veresége a nyolc közé jutásért küzdő törökbálinti gárda otthonában. A remek dobóformát kifogó Horváth Barnabás (20/18 pont - 6/7 tripla), a hatalmas mezőnymunkát végző Jakab Péter (15/3 pont - 16 mezőnykísérlet -, 8-8 lepattanó és gólpassz), valamint Bognár Mátyás (12 pont, 3 lepattanó) és Nagy Szabolcs (11/9 pont, 7 lepattanó) vezérletével szédületes, 22-9-es első negyedet produkált a vendéglátó.

A szívósan küzdő oroszlányiak elsősorban Remy Abell Christianson (22/3 pont, 11 lepattanó) és Illés Máté (11 pont, 3 gólpassz) eredményességére építve a záró etap elején 2 pontra jöttek föl, ám egy 7-2-vel ismét elléptek a hazaiak, a végjátékban pedig 1 pontra közelítette meg az MTK-t az OSE, de Jakab büntetői bebiztosították a meglepő, de teljesen megérdemelt hazai győzelmet.

Forrás: 
hunbasket.hu