Budafok: Utolsó pillanatban szerzett kosárral győztünk

Felnőtt csapatunk az MTK otthonában, Törökbálinton kezdte meg a versenyszezont – bár szinte végig vezettünk, a végjáték így is drámaian alakult.

Az első mezőnykosarat a hazaiak szerezték, ezt követően viszont gyorsan felpörgött együttesünk: az egymás után két triplát is bevágó Tursics vezetésével percek alatt 10 pontos előnyre tettünk szert. Az MTK azonban nem hagyta, hogy hamar eldőljön a találkozó, gyorsan visszajöttek a meccsbe a kék-fehérek, sőt, pár pillanatra még a vezetést is magukhoz ragadták, ám a negyed vége ismét a budafokiakról szólt: Lados és Horváth pontjaira csak egyetlen kosárral tudtak válaszolni a hazaiak, melynek köszönhetően az első negyedet hat pontos előnnyel zártuk. A második felvonásban ez a különbség állandósulni látszott: bár több fellángolása is volt, az MTK egyszer sem tudott két ponton belül férkőzni, ugyanakkor a mieink sem tudták újra kétszámjegyűvé duzzasztani az előnyt – így a félidőben 39-34-es budafoki vezetéssel vonulhatott pihenőre a két csapat.

A fordulást követően távolról is elkezdtek sülni a budafoki kezek, Tursics mellett Puszta és Mészáros is betalált a triplavonalon túlról, míg Varga közelről dolgozott eredményesen, ennek hatására pedig gyorsan megnőtt a budafoki előny – a játékrész derekán a mérkőzés legnagyobb különbsége, 13 pont volt a két csapat közt. Sajnos végleg elhúzni ezúttal sem sikerült az ellenféltől, Bihariék pár percen belül újra csak egy triplányi távolságra voltak csapatunktól, és bár a negyed hátralévő részében ennél közelebb már nem engedtük vendéglátóinkat, egy újabb rohanást követően az utolsó felvonás elején már csak egyetlen pont választotta el a két csapatot egymástól. Fordítani szerencsére most sem tudtak a hazaiak, kulcspillanatokban szereztünk lélektanilag is fontos kosarakat. Varga sikeres büntetői után 72-65-ös vezetésre tettünk szert három perccel a lefújás előtt, és ekkor úgy tűnt, a hullámzó játék ellenére nyugodt körülmények közt húzzuk be a találkozót – ám a következő hat próbálkozásunk kimaradt, az MTK pedig egy 7-0-s futással kiegyenlítette az állást az utolsó percre, mégis rendkívül izgalmas pillanatok vártak tehát a kilátogató szurkolókra. Egálnál előbb Lados triplája szédült ki, majd a túloldalon is hibáztak, de támadópattanót szerzett az ellenfél, így egy fault és egy időkérés után a győzelemért támadhatott a hazai csapat – legalábbis mindenki ezt hitte. A dobást azonban elrontották, a lepattanó Puszta Dávid kezében landolt, aki pár másodperc alatt végigrohant a pályán, és egy, a dudaszó pillanatában értékesített középtávolival megnyerte a mérkőzést a Budafoknak. (Videó az utolsó kosárról >>>)

Károly Máté értékelése: „Annak ellenére, hogy szinte végig mi vezettünk a mérkőzésen, nagyon hullámzó volt a csapat teljesítménye, és így a játék képe is. Többször elléptünk az MTK-tól, de a hazaiak minden alkalommal visszajöttek a meccsbe. Voltak jó és rossz periódusaink is, ám szerencsére mindig tudtunk újítani valamit, és az utolsó perc izgalmai után mi örülhettünk. Hiszem, hogy tudunk ennél sokkal jobban is játszani, de nagyon fontos győzelmet arattunk idegenben, egy közvetlen riválisunk ellen, így összességében elégedett vagyok a teljesítményünkkel”

MTK Törökbálint – Budafoki KK 72-74 (18-24, 16-15, 21-22, 17-13)
 

Forrás: 
budafokbasket.hu