Békés: A harmadik negyedben összezuhantak

A Békés egy félidőn keresztül tartotta magát az MTK Törökbálint otthonában.

MTK Törökbálint–Calle Pubfood Békés 100:73 (23:23, 22:16, 24:12, 31:22)

A sérült Gruda Gergelyt és Nagy Balázst nélkülöző Békés egy félidőn keresztül tartotta magát az MTK Törökbálint otthonában. A 3. negyed elején a meghatározó játékosnak számító Kriszticset kiállították, ami teljesen megtörte a vendégeket. Rengeteg hibával kosaraztak, lelassult a játékuk, míg az ellenfél szépen összeszedte a lepattanókat és gyors lerohanásokból rendre pontokat szerzett. Különösen a harmadik játékrészben játszott nagy fölényben a házigazda együttes, de az utolsóban sem tudott jelentős ellenállást felmutatni a viharsarki alakulat.

A hetek óta eredménykényszerben játszó békési gárda helyzete tovább súlyosbodott. Legfőbb riválisai közül ugyan a Bonyhád és a Győr is vereséget szevedett (utóbbi éppen a még sereghajtó Vásárhelyi Kosársulitól), de olyan nagy a tülekedés a hátsó régióban, hogy ember legyen a talpán, aki megjósolja, mely együttesek tudják megőrizni NB I B-s tagságukat, s melyek intenek búcsút.

Kertészék jelenleg a 11. helyet foglalják el a tizennégy csapatos Piros csoportban, módjuk a javításra vasárnap lesz, az előkelőbb mutatókkal rendelkező 6. pozíciót elfoglaló Pécsi VSK Kronosz Kiadó otthonában. Mivel a viharsarkiak idegenben nagyon rossz mérleggel bírnak, ezért az előjelek most sem jók, de Békésen bíznak abban, hogy végre megtörik ez a negatív széria.

Balog Vilmos: Még nehezebb helyzetbe kerültünk, de továbbra sem adjuk fel.

Forrás: 
beol.hu