Az MTK Törökbálint lett a hetedik

kosarsuli utsoNyolcadik hellyel búcsúzott a 2016-17-es idénytől a Vásárhelyi Kosársuli. A kék-sárgák ugyanis nem tudták megőrizni a 7. helyért folytatott párharc odavágóján szerzett előnyüket az MTK Törökbálint otthonában. Ennek ellenére nem kell elkeserednie a Csongrád megyei alakulatnak, mivel rengeteg szép győzelmet arattak a szezonban, sőt hetekig a tabella élén is álltak.

Az első negyed a Kosársuli szája íze szerint alakult: fej-fej mellett haladtak a csapatok, ami elég is lett volna a 13 pontos előny megtartására, és a 7. hely megszerzéséhez a B csoportban. A játékrészt Vas hármasa zárta, de már ekkor is látszott, hogy a végül extra 30 pontig jutó Szabó Tiborral ismét nehezen tudnak elbánni a palánk alatt.

A félidőre aztán végül teljesen magára talált az MTK, míg ez épp ellentétesen alakult Vas Péteréknél. Olyannyira jól jött ki nekik a lépés, hogy Bognár két triplájával magukhoz ragadták az előnyt, amit már nehéz lett volna kiénekelni a szájukból. Ekkor még csak néhány pont volt a vendégek hátránya, ám Dobos, Jakab és Mohay kosaraival elindult a lavina, és a nagyszünetben már 56-42 állt az eredményjelzőn, ami épp elég volt ahhoz, hogy a kuparendszerű párharcban már a fővárosiaknak álljon a zászló.

A harmadik periódusban pedig minden eldőlt: kosáresőt zúdítottak a vásárhelyiekre, akik küzdöttek, hogy visszajöjjenek a partiba, de igazából nem nagyon jött nekik be semmi. Nem volt ez elmondható a másik oldalon Szabó Tiborról, aki foghatatlanul uralta a palánk alatti területe. A Vásárhelynek ennek ellenére még volt reménye, hogy a bűvös 13 ponton belül maradjon, ez főként Vargának és Kelemennek volt köszönhető.

A 7. hely eléréséhez 10 pontot kellett volna ledolgoznia a Csongrád megyeieknek, riválisaik viszont tettek róla, hogy ez ne sikerülhessen. A Jakab-Bognár-Szabó trió olyan jól munkálkodott, hogy a mérkőzés végére még 5 ponttal eltávolodtak a Kosársulitól, bebiztosítva ezzel a jobb helyezésüket az idény végén.

MTK Törökbálint –  Vásárhelyi Kosársuli 110-81 (23-25, 33-17, 25-15, 29-24)

Utasi Gábor: "Valahogy idegenben megközelíteni se tudjuk az otthon mutatott játékunkat. Meg kell keresnem az okát. Gratulálok az MTK-nak!

 

 

Forrás: 
Vásárhelyi Kosársuli