2011 utolsó bajnokija lesz szombaton

2011 utolsó bajnokija lesz szombaton

A naptári év utolsó bajnoki mérkőzését szombaton a Hódmezővásárhely ellen hazai pályán vívja csapatunk.

A közelmúltban még az NB-I/A csoportjában is játszó Vásárhelyi KS a mostani bajnokságban eddig hullámzó teljesítményt nyújtott, ami részben játékosaik sérüléseivel, betegeskedésével magyarázható. Szombati ellenfelünknél a "kötelező" győzelmek mellett becsúszott egy-két nem várt vereség is, viszont az idény eddigi egyik legnagyobb meglepetését okozva legyőzték az Eger csapatát.

Ellenfelünknél kellő mértékben keveredik a rutin és a fiatalos lendület, Az egyaránt 32 éves Utasi Gábor (bedobó) és Kukla Zsolt (center) vagy a 29 esztendős Czibere Zoltán (hátvéd) mellett a 23 éves Mócsai Milán (aki nálunk kezdte NB-I/B-s pályafutását), a 21 esztendős Dani Zoltán is az alap rotációjuk tagja. Korban őket köti össze a csapatuk legeredményesebb játékosa a 26 éves bedobó Vas Péter, aki az idei bajnokságban eddig 17.6 pontot átlagolt. A magyarok mellett két külföldi is erősíti a Vásárhelyt. A szerb Sasa Vejinovic irányító poszton játszik, míg a román Dan-Ioan Babut centerként erősíti ellenfelünket. Utóbbi játékos azért játszhat (hiszen a kiírás szerint csak egy külföldi léphet pályára), mert nemrég honosították. Vele tovább erősödött a felsőházba törekvő vásárhelyi együttes.

Jó ellenfél érkezik tehát szombaton Törökbálintra, amely ráadásul a felgyógyulások és Babut honosítása révén tovább erősödött, mégis számunkra csak a győzelem lehet elfogadható eredmény. Tudják ezt játékosaink is, és ennek megfelelően készülnek a találkozóra.

Nagyon jó hír, hogy Bihari Máté sérülése rendbe jött, és már egy ideje teljes értékű edzéseket végez, így Molnár István vezetőedző remélhetően a komplett kerettel tervezheti meg a szombati taktikát.

Nem könnyű és fontos erőpróba előtt áll tehát csapatunk, nagy szükség lesz a közönség bíztatására. Kérjük szurkolóinkat minél többen jöjjenek el 2011 utolsó bajnoki mérkőzésére, amely 18 órakor kezdődik Törökbálinton a Bálint Márton Iskola sportcsarnokában! A belépés ezúttal is ingyenes.

*****

A felnőtt mérkőzés előtt 15:30-kor kezdődik az U20-as mérkőzés. A Vásárhely KS a mezőny egyik legjobb U20-as együttese, ezt a meccset is érdemes megnézni.

Játékos: